Gică Hagi îngrijorat de starea fiului său. Ianis, adus de urgență în țară cu un avion privat

Gică Hagi îngrijorat de starea fiului său. Ianis, adus de urgență în țară cu un avion privat
Noua variantă de coronavirus – Delta – care circulă cu rapiditate prin toată lumea și afectează mai mult tinerii a stârnit îngrijorare maximă în familia lui Gică Hagi. Fiul său a ieșit pozitiv la testul Covid.

Ianis Hagi se afla cu lotul României în Macedonia pentru meciul cu țara gazdă. Așa cum s-a anunțat deja, în weekend, Ianis a acuzat dureri de cap și i s-a făcut și un test PCR. A ieșit pozitiv la Covid și urma să stea 10 zile în carantină. Colegii săi cu care stătea la masă au fost și ei testați, dar ei au fost negativi la virus.

Gică Hagi îngrijorat de starea fiului său. Ianis, adus de urgență în țară cu un avion privat

Informațiile venite în cursul zilei de azi arătau că Ianis Hagi se simte bine, e asimtomatic. Îngrijorarea părinților și a surorii sale, Kira, a fost însă mare și, după cum susține o sursă credibilă, au decis cu toții că e mai bine ca fotbalistul să vină în țară.

Pentru transport era nevoie de o salvare și un avion spre România. Conform datelor obținute de GSP, Federația Română de Fotbal a încercat să rezolve situația prin două căi.

Fie prin Ambasada României din Macedonia, pentru a lua legătura cu autoritățile macedonene. Fie cu ajutorul Federației macedonene, care să intervină pe lângă autoritățile medicale.

Inițial, oficialii români au încercat să-l transporte pe Ianis Hagi cu avionul naționalei, înainte de zborul echipei, dar nu s-a putut, pentru că nu erau culoare de zbor suficiente încât aeronava să facă două zboruri, scrie gsp.ro.

În final, Ianis Hagi a fost preluat de la hotel de o ambulanță din Skopje și dus la aeroport de unde s-a urcat într-un avion privat cu care a zburat spre București.

De la aeroport a fost dus cu o Salvare a DSP la domiciliu, unde va rămâne în carantină până când testul va ieși pozitiv. Abia sub supravegherea lor, Gică și Marilena Hagi vor putea fi mai liniștiți.

În această seară, înainte de aterizarea la București a avionului, FRF a dat un comunicat cu privire la situația fotbalistului.

„În urma acordului autorităților nord-macedonene și cu avizul autorităților române, tricolorul Ianis Hagi va ajunge în această zi în România, în regim de izolare și respectând procedurile sanitare, cu o aeronavă privată. Va fi preluat de pe aeroportul Henri Coandă direct de pe pistă și va rămâne în izolare la domiciliu. Multă sănătate, Ianis!”, a anunțat FRF.

Scoțienii susțin că la ei s-a infectat Ianis

Imediat după ce s-a anunțat despre starea lui Ianis Hagi, că a ieșit pozitiv la Covid, presa din Scoția a scris că tânărul fotbalist s-ar fi infectat acolo unde activează, adică la clubul Rangers.

Jurnaliștii se bazează pe faptul că Rangers a anunțat pe 24 august că mai mulți oameni din interiorul clubului au fost infectați cu COVID-19, dar clubul nu a comunicat un număr exact. The Scottish Sun a scris despre situația lui Ianis Hagi:

„O nouă lovitură pentru Rangers, starul Ianis Hagi a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Federația Română de Fotbal a confirmat informația. Este cel mai recent membru al clubului Rangers care se infectează cu COVID-19, după numărul mare de cazuri din ultimele zile. Totul a pornit înaintea meciului retur cu Alashkert, când au apărut primele cazuri”, a scris publicația scoțiană.