Gigi Becali îi mulțumește lui Dumnezeu pentru pușcărie: „Nu am cârtit”

Gigi Becali îi mulțumește lui Dumnezeu pentru pușcărie: „Nu am cârtit”
Se știe că Gigi Becali este un om foarte credincios. A făcut o mărturisire care pare a unui călugăr.

Gigi Becali ”a dispărut” în ultimele patru luni din viaţa publică. Ce motive l-au făcut să ia această decizie? A explicat pe larg într-u interviu emoționant.

Gigi Becali: ”Doamne, îți mulțumesc că m-ai adus în pușcărie!”

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, 62 de ani, a acordat un singur intervu în ultmele luni, pentru revista Lumea Credinţei.

„La pușcărie aveam o icoană cu Hristos răstignit pentru care am multă evlavie. Și am pus-o jos și am îngenuncheat și am zis: Doamne, îți mulțumesc că m-ai adus în pușcărie. Pentru că mă iubești atât de mult încât vrei să mă mântuiești cu forța! Nu am cârtit”, a spus latifundarul din Pipera.

”Eu nu știu nimic ci spun din ceea ce spun Sfinții Părinți, suferința este curățirea sufletului. Dacă te cureți aici de rugină prin suferință, după aceea nu mai trebuie să te cureți dincolo”, a spus Becali, pentru lumeacredintei.com.

Gigi Becali fost condamnat în mai multe dosare şi avea de ispăşit o pedeapsă de trei ani şi şase luni. A fost eliberat înainte de termen, după un an şi 10 luni. Printre motivele care au ajutat la eliberarea sa din puşcărie a fost scrierea cărţii „Muntele Athos, patria Ortodoxiei”.

De ce ”a dispărut” Gigi Becali

”La mine, o zi fără biserică și fără Liturghie nu mai poate fi. Dar nu ai cum să le spui oamenilor: în fiecare zi la Liturghie! Că oamenii se duc la serviciu. Dar dacă se duc la serviciu, ei lucrează, însă pot să facă și o rugăciune, să găsească un moment prielnic, măcar când se află pe drum. În mod normal, pregătirea (sufletului – n.r.) trebuie să fie nu numai pentru Crăciun sau altă sărbătoare mare, ci trebuie să fie toată viața. În fiecare duminică la Sfânta Liturghie. Chiar dacă poate la început nu crezi prea mult și o faci mai mult ca pe o obligație, la un moment dat te atinge harul. Se zice că: «dacă faci mai mult timp ceea ce nu crezi, ajungi să crezi în ceea ce faci»”, a mai spus Gigi Becali.

Giovanni a confirmat că Gigi Becali vrea să se retragă la o mănăstire

Despre Gigi Becali s-a spus că intenţionează să se retragă la o mănăstire, dar nimeni nu crede că patronul FCSB poate face un asemenea sacrificiu.

„El are de gând să se retragă la mănăstire, de fapt asta însemnă viața lui: biserica, familia, FCSB-ul. Dar, mai încolo, spre bătrânețe, e una dintre plăcerile lui.  Dar acum e devreme, încă mai are fete de măritat, e mai tânăr decât mine. Asta cu retragerea e probabilă, el nu face altceva decât rugăciuni, biserică și slujbe”, a spus vărul său, Giovanni Becali. Sursa: digisport.ro


Moş Gerilă şi ”Pluguşorul” socialist. Versuri despre care nimeni nu știe cine le-a scris