Gigi Becali scoate 10 milioane de euro din buzunar după ce a ridicat mai multe biserici în Africa. Românii vor fi impresionați

Gigi Becali scoate 10 milioane de euro din buzunar după ce a ridicat mai multe biserici în Africa. Românii vor fi impresionați
Mare iubitor de Dumnezeu, Gigi Becali face tot ce poate ca să ajungă în Rai. Afaceristul a făcut biserică în Rwanda și va mai ridica alte lăcașuri sfinte în Congo și Uganda.

Pe 30 octombrie, Gigi Becali va avea parte de o mare bucurie. Biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” pe care a ridicat-o în Rwanda va fi sfințită.

Gigi Becali nu merge la sfințirea bisericii sale din Rwanda. Afaceristul ridică o catedrală de 10 milioane de euro, cu 13 clopote

800.000 de euro a cheltuit Gigi Becali pentru a face o biserică cu totul extraordinară în statul african Rwanda și a mai plătit și pentru construcția de alte biserici în Congo şi Uganda. Lăcașul sfânt a fost construit în Rwamagana, o localitate de 47.203 de locuitori situată în estul Rwandei.

Cel care s-a ocupat ca toate lucrurile să fie ca la carte a fost părintele arhimandrit Nectarie, un preot misionar din Africa, iar picturile au fost realizate de un artist român. Biserica va fi sfințită de însuși patriarhul Theodoros al Africii. Din păcate însă, Becali nu poate ajunge, dar spune că va fi cu sufletul alături de toți cei din Africa.

„Sunt însă vaccinuri, reguli sanitare care durează mult, sunt anevoioase şi mă opresc aici”

”Aş fi vrut acolo să văd cum se sfinţeşte biserica şi cum sunt creştinaţi oamenii, cum sunt aduşi pe calea cea dreaptă. Sunt însă vaccinuri, reguli sanitare care durează mult, sunt anevoioase şi mă opresc aici. Voi fi însă acolo cu gândul şi rugăciunea”, Gigi Becali pentru Click.

Face o catedrală unică în România

Pe de altă parte, Gigi Becali a mărturisit că face în Pipera Voluntari o catedrală cum nu există în România, care îl va costa nu mai puțin de 10 milioane de euro. Aceasta nu va avea nici o coloană în interior, va fi picată în tehnica mozaic, iar cele 13 clopote pe care le are au fost aduse din Rusia și montate. ”Biserica o să mă coste, cu tot cu pictură cam 10 milioane de euro”, a spus patronul FCSB.