Gogoșari în sos de muștar, nelipsiți din cămara gospodinelor. Iată rețeta bunicii

Gogoșari în sos de muștar, nelipsiți din cămara gospodinelor. Iată rețeta bunicii
Gospodinele încep din ce în ce mai mult să se pregătească pentru a pregăti cele mai delicioase murături. Iată o rețetă lăsată moștenire de la bunica.

Sunt delicioși alături de o friptură savuroasă și bineînțeles nelipsiți de pe masa sărbătorilor de iarnă. Gogoșarii în sos de muștar vor fi fantastici, dacă veți folosi rețeta lăsată de bunica.

Ingredientele necesare

Pentru a obține gogoșari în sos de muștar care vor satisface orice capricii, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 kg gogoșari, 300 g muștar, 300 ml oțet, 300 ml ulei, 300 g zahăr, 7-8 foi de dafin, 1 lingură cu boabe de piper, 3 lingurițe cu sare grunjoasă.

Mod de preparare

Spălați bine gogoșarii, curățați-i de cotoare, apoi tăiați în felii. Pentru a pregăti sosul, puneți într-un vas uleiul, oțetul, zahărul, muștarul, dafinul, boabele de piper și sarea. Se dă într-un clocot, apoi se adaugă gogoșarii. Se lasă să fiarbă câteva minute până când gogoșarii scad și vor fi acoperiți de sos.

Gogoșari în sos de muștar, repeta perfectă pentru iarnă. Foto: caietulcuretete

Gogoșarii se vor așeza în borcane sterilizate, apoi se va turna sosul peste ei. Puneți bine capacele și așezați borcanele într-un vas. Aveți grijă ca pe fundul vasului să puneți un prosop și să puneți trei sferturi apă. Se dă în câteva clocote, apoi se lasă la răcit. Cei mai minunați gogoșari în sos de muștar se vor depozita în cămară, la loc răcoros.

Beneficiile gogoșarilor pentru sănătate

Gogoșarii nu sunt doar gustoși, ci și foarte buni pentru sănătate. Cărnoși și zemoși au, spun specialiștii, mai mulți nutrienți decât frații lor, ardeii. Aceștia sunt o bogăție de vitamina C, vitamina A, vitamina B6, dar și vitamina K, fosfor, calciu, tiamină, acid folic, magneziu, cupru dar și foarte multă fibre.

Și puține calorii, de aceea se recomandă și persoanelor care vor să țină dietă. Gogoșarii împiedică formarea cheagurilor de sânge, ceea ce duce la scăderea apariției accidentelor vasculare. Gogoșarii cruzi au capacitatea de a scade colesterolul. În plus, gogoșarii protejează oasele, previn infecțiile și facilitează absorbția fierului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre