În așteptarea unui ciclon devastator, grecii s-au trezit cu un seism puternic, aseară.

Insula Creta, situată în sudul Greciei, a fost zguduită vineri seară de un cutremur puternic. Seismul a avut magnitudinea de 5,3 grade, fiind simţit puternic, anunţă autorităţile de la Atena. Seismul a avut loc la ora locală 19.28 (19.28, ora României), la adâncimea de 51 de kilometri, conform Institutului de geodinamică din Atena.

Nu au fost victime sau daune materiale semnificative

Epicentrul mişcării telurice a fost la 17 kilometri vest-sud-vest de localitatea Arvi, situată pe Insula Creta. Cutremurul s-a simţit puternic pe Insula Creta. Nu au fost semnalate victime ori daune materiale semnificative.

Turiștii români s-au speriat și au încins rețeaua Facebook cu mesaje trimise în țară despre seism și spaima pe care au tras-o.

Grecia va fi lovită de o furtună cu intensitatea unui uragan

Potrivit specialiștilor, ar putea fi cel mai puternic ciclon mediteraneean din istorie. Vântul va bate cu peste 200 de kilometri pe oră.

Furtună Ianos face parte din categoria extrem de rară a uraganelor mediteraneene.

Se așteaptă ca presiunea centrală minimă să scadă la aproape 980 mbar, iar vânturile să atingă forța uraganelor de categoria 1. Rafalele de vârf ar putea depăși 200 km/h, cu un impact sever prognozat pentru seara de vineri în vestul Greciei.

Vrei să adopți o pisicuță? Ce trebuie să ştii înainte

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp