Gregory Porter, artistul supranumit „THE VOICE/Vocea”, concert epocal în România

Gregory Porter, artistul supranumit „THE VOICE/Vocea”, concert epocal în România
Cunoscut drept THE VOICE/Vocea, Gregory Porter este cel mai important nume pe scenele prestigioaselor festivaluri de jazz de la Montreaux, Viena, Rotterdam ori Copenhaga. Artistul care a colaborat cu mari muzicieni precum Wynton Marsalis, Diane Reeves, Van Morrison, Nicola Conte, Jeff Goldblum, Jamie Cullum, dj Claptone, Stevie Wonder, Disclosure va cânta în România la începutul lunii august.

Evenimentul anului în vestul țării se întâmplă în data de 4 august. Un nou concept care face parte din reconversia culturală a Reșiței, concertul lui Gregory Porter – Love songs va avea loc săptămâna viitoare, joi, de la 0ra 20:00, în Centrul Civic din Reșița.

Gregory Porter a încântat-o, luna trecută, pe Regina Elisabeta II

Gregory Porter a marcat la începutul lunii iunie debutul Jubileului de Platină pentru Regina Elisabeta a II-a, evenimentul anului în Marea Britanie. Cu o voce uimitor de caldă, artistul care atinge cu mare lejeritate aproape trei octave și-a demonstrat abilitatea de a transcende genurile muzicale jazz, r&b/soul și de a coagula audiențe diferite, particularitate extrem de rară, ceea ce i-a și adus un uriaș succes internațional.

„Gregory Porter are majoritatea atuurilor pe care ți le-ai dori de la un interpret de jazz și probabil încă una sau două calități pe care nu știai că le cauți”, scrie despre artist The New York Times.

Cine este Gregory Porter

Stabilit în Brooklyn, cântărețul și compozitorul american primește prima nominalizare la Premiile Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, cu albumul său de debut, Water/ 2010. Următorul album, Be Good/2012 i-a adus lui Porter a doua nominalizare la Premiile Grammy pentru Best Traditional R&B Performance.

Odată cu apariția discului Liquid Spirit/2013, Gregory Porter a dobândit rapid recunoașterea internațională, intrând în Top Ten UK Charts cu primul premiu Grammy. A urmat un al doilea Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, cu Take me to the Alley, două Jazz FM Awards dar și titlul de Male Singer of the Year în 2014.

În octombrie 2017 lansează albumul Nat King Cole & Me, în care se disting nu doar tonul de bariton al acestuia și performanțele vocale uluitoare, dar și modul în care a rearanjat cunoscutele piese L-O-V-E, Mona Lisa, The Christmas Song, Smile ori Nature Boy.

Sursa foto: Instagram