Voucherele de vacanță susțin mai marii țării au un impact anual de aproximativ 1,5 miliarde de lei de la bugetul statului și prin introducerea acestora s-a dorit să fie sprijinit turismul intern. Valoarea unui voucher este de 1450 de lei.
Noile măsuri fiscal vor fi introduce de la 1 august sau 1 septembrie
Gaura bugetară a ajuns la câteva zeci de miliarde de lei. După ce încasările la buget în primele șase luni au fost mici, România se confruntă cu un deficit bugetar mare. Pentru a evita să fie tăiate fondurile europene, guvernanții vor să găsească rapid soluții pentru reducerea deficitului.
Iar acest lucru se poate face fie introducerea de noi taxe și impozite, fie prin tăierea de cheltuieli ale statului. În acest zile, PSD-PNL lucrează la noi măsuri fiscale care urmează să fie aplicate fie de la 1 august, fie de la 1 septembrie.
Se va introduce impozit de 1% pentru clădirile rezidențiale care depășesc valoarea de 500.000 de euro
Guvernanții se gândesc să impoziteze jocurile de noroc, țigările, dar vor să introduce și un impozit de 1% pentru clădiri rezidențiale care cumulate depășesc valoarea de 500.000 de euro.
De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a susținut public măsura de impozitare cu 1% a marilor companii a căror cifră depășește 100 de milioane de euro. De asemenea, se analizează și creșterea impozitului pe dividente de la 8% la 10%.
Guvernul vrea să crească salariul minim
Pe de altă parte, Guvernul ia în calcul și creșterea salariului minim în două etape. Într-o primă fază, acesta va crește de la 3000 la 3300 de lei, apoi de la 3300 de lei ar urma să ajungă la 3750 de lei. Se dorește și creșterea salariului minim în construcții de la 4000 de lei la 4500 de lei.
De asemenea, guvernanții vor să supraimpozitele salariile care depășesc veniturile președintelui României. Nu în ultimul rând, Guvernul vrea să reducă aproximativ 200.000 de posture care nu sunt ocupate în administrație.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook