Iar acum Harry și Meghan rup din nou tradiția. În discuție e botezul fiicei lor. Au trecut trei luni de la nașterea fetiței, și ar fi cazul să fie creștinată. Prințul Harry și Meghan Markle nu își vor boteza fiica Lilibet în Marea Britanie și vor opta probabil pentru o ceremonie în California, au susținut surse regale, citate de Daily Mail. Cel de-al doilea copil al cuplului, Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, s-a născut în Santa Barbara, California.
Anterior, se sugerase că cuplul își va boteza copilul la castelul Windsor în fața monarhului – care încă nu și-a întâlnit încă strănepoata. Un botez în țara de origine a tatălui ar fi respectat tradiția împământenită de secole în familia regală.
Harry și Meghan rup din nou tradiția
Cu toate acestea, sursele au dezvăluit acum că botezul în Marea Britanie este „extrem de puțin probabil”, iar perechea va opta în schimb să-și boteze fiica la Biserica Episcopală din SUA. Decizia ridică acum întrebări cu privire la momentul în care regina va ajunge vreodată să se întâlnească cu strănepoata.
Informația vine la doar câteva zile după ce s-a dezvăluit că prințul Harry nu se va întoarce în Marea Britanie săptămâna viitoare pentru a se alătura fratelui său, prințul William, la un eveniment dedicat mamei lor. O sursă de palat a declarat pentru The Telegraph: „Nu va fi botez în Marea Britanie. Nu se întâmplă”. Între timp, un alt membru din interior a adăugat că un botez pe pământ britanic este „extrem de puțin probabil”.
Biserica Episcopală a SUA, care este membru al bisericii anglicane din întreaga lume, este condusă de episcopul Michael Curry, care a devenit o senzație de internet după ce a ținut o predică de 14 minute la nunta cuplului la Capela St George, Windsor, în 2018. Desfășurarea ceremoniei în SUA va însemna că Lilibet nu va fi considerat automat „membru” al Bisericii Angliei. Cu toate acestea, tânăra s-ar putea alătura mai târziu unei congregații a Bisericii Angliei dacă ar veni în Marea Britanie.
Botezuri secrete pentru Meghan și Archie
Deși Meghan a urmat un liceu catolic, ea a fost botezată și confirmată în Biserica Angliei, într-o ceremonie privată la Chapel Royal condusă de arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby, înaintea căsătoriei cu prințul Harry. Serviciul religios intim de 45 de minute a fost condus de Arhiepiscopul de Canterbury la Chapel Royal în 2018 și a fost un secret bine păzit.
Pe de altă parte, fratele lui Lilibet, Archie, a fost botezat și de Arhiepiscop în cadrul unui ceremonial de asemenea foarte discret, o chestiune fără precedent, la Capela Sf. Gheorghe, Windsor, în 2019. La momentul botezului lui Archie, ducele și ducesa din Sussex au spus că „s-au simțit fericiți” că s-au bucurat de botezul fiului lor cu nașii săi și au împărtășit două fotografii din ziua cea mare.
La câteva ore după ceremonie, Meghan și Prințul Harry au lansat o imagine oficială. Doar 25 de invitați au fost prezenți la botez.
Botezul, o chestiune publică în Anglia
Decanul din Chelmsford, Nicholas Henshall, a declarat pentru BBC, cu ocazia botezului prințului Archie: „Botezul nu ar trebui să fie niciodată privat. Este o demonstrație publică a iubirii lui Dumnezeu”.
Profesorul Adrian Hilton, lector de filosofie politică la Universitatea din Surrey, a comentat și el secretizarea botezului acestuia: „Detaliile nașilor vor fi păstrate private. Acest lucru (n.r. – secretizarea botezului) este inadecvat. Ducele și ducesa de Sussex primesc „Grantul suveran”: fiul lor nu este „cetățean privat”; nașii săi sunt o chestiune de interes public, având responsabilitatea bunăstării sale spirituale”.
Conform măsurii de înregistrări și evidențe parohiale din 1978, toate botezurile Bisericii din Anglia sunt o chestiune de evidență publică, inclusiv numele nașilor și al preotului care oficiază. Oricine dorește să plătească taxa necesară, poate căuta detaliile.
Porecla regală Lilibet
Lilibet – porecla familială a Reginei Elisabeta II – a fost folosită pentru prima dată când prințesa Elisabeta era doar un copil mic și nu putea să-și pronunțe propriul nume în mod corespunzător. Bunicul ei, regele George al V-lea, a început să o numească afectuos „Lilibet” imitând propriile încercări ale fetiței de a spune „Elizabeth”.
Porecla care a devenit cuvânt de alint, a rămas și de atunci, ea a devenit Lilibet pentru familia ei. Ducele de Edinburgh s-a referit și la soția sa ca Lilibet, scriindu-i soacrei sale după nunta lor: „Lilibet este singurul „lucru” din lume care este absolut real pentru mine”.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook