Holograf, amintiri din tinerețe. Să vedeți cum arătau artiștii în pielea goală

Holograf, amintiri din tinerețe. Să vedeți cum arătau artiștii în pielea goală
Trupa Holograf aproape că nu mai are nevoie de prezentare pentru multe generații de români. Artiștii au făcut istorie, la propriu, dar și revoluție în ceea ce privește prezentarea  unui album.

Holograf este o formație românească de muzică rock înființată la București în 1977, de către muzicianul Mihai Pocorschi. Aceasta a ajuns printre cele mai de succes trupe din România. Fiecare dintre albumele lor conținând câteva cântece care au ajuns hit-uri în țară.

Formația, care este în continuare foarte activă și realizează turnee lungi, cu concerte foarte bine primite de public,  l-a avut, inițial, solist pe Mihai Pocorschi, însă din 1985 ștafeta a fost preluată, până azi, de Dan Bittman. Imediat după revoluție, din anii 1990 trupa și-a schimbat stilul într-un rock modern. Tot după această perioadă au apărut ți cele mai cunoscute hituri.

Printre cele mai cunoscute hituri realizate de Holograf sunt „Umbre pe cer”, „Singur pe drum”, „Ochii tăi”, „Banii vorbesc”, „Dincolo de nori”, „Ți-am dat un inel”, „Undeva departe”, „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, „Vine o zi…”, „Viața are gust”, „Dragostea mea”, „Cât de departe”.


În ciuda unor zvonuri care afirmau că Holograf s-ar fi despărțit în 2015, conform propriului lor site web, formația a concertat în Piatra Neamț în 12 mai 2015, la Sala Polivalentă. Pe de altă parte, Dan Bittman își urmează în continuare și cariera solo, cu noi piese, una dintre ele fiind „Și îngerii au demonii lor”.

Trupa Holograf în pielea goală

În anul 1995, puțină lume mai știe, artiștii Holograf au făcut cu adevărat istorie în modul de promovare a unui nou album. Ei s-au fotografiat în pielea goală, pentru coperta albumului „Stai în poala mea”. Albumul a apărut pe vinil, compact disk și casetă audio. În imagini, componenții trupei apar în „costumul lui Adam”, ținând în  poală câte un iepuraș alb. E de adevărat, în acele vremuri, nimeni nu organiza proteste, campanii sau petiții pentru drepturile animalelor.

Albumul a fost promovat cu o serie de imagini nud, unele în care artiștii stau în picioare. Evident, dezbrăcați, și își acoperă  cu aceiași iepurași albi vii, părțile intime.