I-a trimis 700 de mesaje medicului care a tratat-o. L-a înjurat și blestemat

I-a trimis 700 de mesaje medicului care a tratat-o. L-a înjurat și blestemat
O femeie din judeţul Bacău a fost trimisă în judecată pentru hărţuire, fiind acuzată că timp de câteva luni a terorizat un medic. Doctorul care a tratat-o a primit 700 de mesaje, acasă și la serviciu, în care era înjurat și blestemat.

O femeie de 61 de ani i-a trimis medicului care a tratat-o sute de mesaje. Medicul hărţuit s-a constituit parte civilă solicitând instanţei să oblige fosta pacientă să-i achite 30.000 de lei daune morale pentru prejudiciile aduse.

I-a trimis 700 de mesaje medicului care a tratat-o

Medicul Adrian Purcărin, de la Spitalul Municipal Moineşti, județul Bacău, a făcut plângere, după ce o pacientă i-a transmis 700 de mesaje.

Ancheta în acest caz a fost instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care în actul de sesizare al instanţei au arătat că, timp de patru luni, femeia de 61 de ani a efectuat apeluri telefonice şi a trimis sute mesaje şi scrisori medicului Adrian Purcărin, de la Spitalul Municipal Moineşti. Prin intermediul acestora i-a adresat injurii şi expresii jignitoare, care ”prin frecvenţă şi conţinut, i-a cauzat medicului o stare de temere”, scrie ziaruldeiasi.ro.

Pacienta Daniela Gheorghiu a fost internată 30 iulie 2018 – 10 august 2018 la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti – Secţia Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie, cu afecţiuni la sistemul osteo-articular, unde i s-au acordat îngrijiri medicale de către medicul Adrian Purcărin. Însă, femeia nu a fost mulțumită de tratamentul primit.

Potrivit procurorilor, după externare, în intervalul septembrie 2018 – ianuarie 2019, l-a apelat telefonic pe medicul Purcărin şi i-a trimis aproximativ 700 mesaje şi scrisori, atât la domiciliu, cât şi la locul de muncă, prin care i-a reproşat faptul că în urma tratamentului administrat stare a sa de sănătate s-a agravat.

Medicul blestemat va primi 3.000 de lei despăgubiri

”În ziua de 25.02.2019, inculpata s-a deplasat la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti – Secţia Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie având un comportament agresiv. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care a constat că inculpata provoca scandal şi ţipa la persoana vătămată, motiv pentru care a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 500 lei, conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, se menţionează în actul de sesizare al instanţei.

Pacienta a admis că a depăşit limitele, dar a invocat că a fost copleşită de boală Ulterior aceasta l-a mai apelat telefonic şi i-a trimis mesaje şi scrisori, la domiciliu, la locul de muncă şi chiar la alţi colegi de serviciu, prin care i-a adresat injurii, expresii jignitoare. În faţa procurorilor, femeia a recunoscut că începând cu luna septembrie, a sunat, a transmis mesaje şi scrisori la domiciliu şi la locul de muncă al medicului, pentru că ”voia să afle motivul pentru care a nenorocit-o”.

Colegiul Medicilor Bacău a cercetat acest caz, iar concluziile au arătat că tratamentul aplicat de medic ”nu putea să îi declanşeze inculpatei durerile şi imposibilitatea fizică de deplasare şi că nu există culpă medicală”.

Medicul hărţuit s-a constituit parte civilă solicitând instanţei să oblige fosta pacientă să-i achite 30.000 de lei daune morale pentru prejudiciile aduse. Însă, magistraţii Judecătoriei Moineşti au decis să renunţe la aplicarea unei pedepse, inculpata fiind pedepsită cu un avertisment, iar medical va primi 3.000 de lei despăgubiri pentru daune morale.