Iată autorii „monolitului” nr. 3. Cine i-a făcut și plantat pe ceilalți e încă mister

Iată autorii „monolitului” nr. 3. Cine i-a făcut și plantat pe ceilalți e încă mister
S-a făcut parțial lumină în cazul „monoliților” care au dat naștere la atâtea semne de întrebare, după ce au apărut, ,mai mulți, în colțuri diferite ale lumii.

Amintim că primul obiect a fost descoperit la mijlocul lunii trecute într-o zonă deșertică din Utah, SUA. Al doilea monolit a fost semnalat pe platoul Bâtca Doamnei, lângă Piatra neamț, orientat spre Muntele Ceahlău, muntele sacru al  dacilor. Un al treilea a fost găsit în California, dar a dispărut după o zi. Celelalte două au dispărut și ele, între timp. Iar în week-end a mai fost găsit unul, în Olanda. „Monoliții” sunt prisme triunghiulare metalice, goale pe interior și înalte de 3,5 metri.

A fost elucidat misterul unuia dintre monoliții apăruți în SUA. Este vorba despre cel de-al doilea, care a fost revendicat de un grup format din patru artiști și fabricanți, scrie Evenimentul Zilei. Ei au spus că au realizat monolitul, amplasat în orașul Atascadero din California. De asemenea, ei au mai pus la punct un nou monolit, pentru a-l amplasa în locul în care a fost plasat cel anterior. Și asta după ce fusese scos de câțiva tineri și înlocuit cu o cruce.

„Ne-am propus să fie o piesă de artă de gherilă. Dar când a fost îndepărtat într-un mod atât de urât, am decis că trebuie să îl înlocuim”, a declarat Wade McKenzie, unul dintre cei care au apărut controversatul monolit din California. Cei patru au fost inspirați atât de apariție monolitului din Utah, dar și de cel de la Piatra Neamț.

„Ne-am spus că oamenii călătoresc ore în șir să vadă piesa asta de artă. După ce a apărut și a doua în România, am zis că trebuie să apară și a treia și ne-am gândit că de ce să nu o facem noi?”, a spus Travis Kenney, un alt participant la acest proiect.

Nu a fost greu de cărat

Înalt de 3 metri, monolitul respectiv cântărește 90 de kilograme. Artiștii au explicat că nu a fost atât de greu să-l care, deși nu se mai află la prima tinerețe. „Avem cu toții în jur de 50 de ani și s-a dovedit că suntem în formă destul de bună, dacă am putut să cărăm piesa de 90 de kg pe un munte, într-un timp destul de scurt”, a mai spus Wade McKenzie. Un turist a fost cel care a descoperit monolitul respectiv a doua zi dimineață după ce a fost montat.

„Nu ne-am gândit că va devenit viral. Oamenii călătoreau patru ore din Los Angeles sau San Francisco ca să îl vadă”, a spus bărbatul.

Sursa foto: Instagram

Exclusiv. Cine pune mai mulți bani pe masă în cuplul Burcea – Sposub