Dacă aveți deseori crampe ori vă balonați prea des înseamnă că nu ați ținut cont de ce ați mâncat. Uite în cât timp se produce eliminarea completă a alimentelor!
În cât timp se digeră alimentele pe care le mănânci
Dacă doriți să nu aveți probleme cu digestia este nevoie să țineți cont de câteva recomandări foarte simple de la nutriționiști.
De pildă, alimentele crude se digeră mai rapid decât cele preparate prin fierbere sau prăjire. Legumele și fructele fermentează în stomac pe când produsele din carne, lactate și ouă intră în putrefacție, dacă stau prea mult în organism. Fermentația provoacă balonare, crampe și poate crește aciditatea corpului.
Alimentele sunt digerate în organism în ordinea în care au fost înghițite, așa că nu e bine să mâncați la început lactate al căror timp de digestie este foarte mare și pe urmă să mâncați o bucată de carne. Acea bucată de carne va fi digerată după ce vor fi digerate produsele lactate și va intra în putrefacție cauzând neplăceri organismului. Cel mai bine este să nu combinați produsele lactate cu nimic, spun nutriționiștii.
Iată în cât timp eliminăm alimentele!
Apa: ajunge imediat în intestine
Sucurile de fructe și legume: 15 – 20 de minute
Supa clară de legume: 15 – 20 de minute
Salate, legume sau fructe blenduite, pisate: 20 – 30 de minute
Pepenele roșu: 20 de minute
Pepenele galben: 30 de minute
Portocalele, grapefruitul, strugurii: 30 de minute
Merele, perele, piersicile, cireșele: 40 de minute
Salata verde, roșiile, castravetele, țelina, ardeiul gras roșu și verde: 30 – 40 de minute
Conopida, porumbul, varza: 45 de minute
Morcovii, guliile, sfecla, păstârnacul: 50 de minute.
Cartoful, cartoful dulce, anghinarea, castanele: 60 de minute
Lintea, mazărea, fasolea roșie: 90 de minute
Semințe de floarea soarelui, de dovleac, susan: 2 ore
Laptele – 3 ore
Lapte degresat: 90 de minute
Pâinea – 3 ore
Orezul fiert: 1-2 ore
Ciupercile: 5-6 ore
Cartofii prăjiți: 3 – 4 ore
Cartofii fierți: 3 ore
Cașcaval, parmezan, brânza tare: 4 – 5 ore
Gălbenușul de ou – 30 de minute
Oul întreg – 45 de minute
Peștele cod, cambula, fructe de mare – 30 de minute
Peștele somon, hering (cei cu carnea grasă) – 45 – 60 de minute
Carnea de pui – 1 oră și 1/2 – 2 ore (fără pielițe)
Carnea de curcan – 2 până la 2 ore și 1/4
Carnea de miel, vită – între 3 și 4 ore
Carnea de porc – 4 ore 1/2 – 5 ore
Carnea de vânat – 5 ore. Sursa: bio-plafar.info
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook