În ce condiţii se vor redeschide creşele şi grădiniţele

În ce condiţii se vor redeschide creşele şi grădiniţele
Se redeschid creşele, grădiniţele şi after-school-urile. Astăzi, 15 iunie, a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, ordinul comun între Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Ministerul Muncii, care stabilește măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID 19.

Se redeschid creşele, grădiniţele şi after-school-urile, anunţă Ministerul Educaţiei, dar cu respectarea strictă a unor reguli sanitare.

În ce condiţii se vor redeschide creşele şi grădiniţele

“Începând de astăzi, 15 iunie, părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar. Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene/al municipiului București și, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative. Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București și/sau pe site-urile acestora”, anunţă Ministerul Educaţiei.

2 metri între copii şi fără jucării de acasă

Pentru a preveni îmbolnăvirile de COVID 19, trebuie respectate reguli stricte.

“De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale. Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri. Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare”, anunţă MInisterul Educaţiei.