Înainte de a împlini 90 de ani, Sir Michael Caine scapă de moșii și palate. „Cheia unei căsnicii fericite…”

Înainte de a împlini 90 de ani, Sir Michael Caine scapă de moșii și palate. „Cheia unei căsnicii fericite…”
Sir Michael Caine vinde în cele din urmă un conac cu șapte dormitoare din Surrey, pentru suma de 3,5 milioane de lire sterline. A făcut tranzacția la trei ani după ce l-a pus pe piață, în 2019

Sir Michael Caine și-a vândut în sfârșit conacul din Surrey, după ce l-a scos la vânzare pentru că el și soția sa Shakira au vrut să-și reducă din amploarea proprietăților. Starul de la Hollywood, în vârstă de 89 de ani, a reușit să obțină 3,5 milioane de lire sterline pentru casa cu șapte dormitoare, aflată lângă Leatherhead, după ce anul trecut a redus prețul cu 250.000 de lire sterline.

Actorul dublu câștigător al premiilor Oscar, a cumpărat proprietatea – cu o piscină interioară, cadă cu hidromasaj, sală de sport și cinema – pentru 1 milion de lire sterline în urmă cu 22 de ani. Sir Caine a scos pentru prima dată pe piață în 2019 casa de 12.000 de metri pătrați, care vine cu o transformare a hambarului într-un bar și o căsuță cu două dormitoare, pentru 3,75 milioane de lire sterline, scrie Daily Mail.

Michael Caine și-a vândut și celelalte proprietăți

Actorul și și-a vândut anterior apartamentul din South Beach, Miami, în 2018, pentru 5,9 milioane de lire sterline (7,45 milioane de dolari). La mijlocul anilor 1990, și-a vândut și conacul din Beverly Hills, California, dar încă deține un apartament în Chelsea Harbour, în vestul Londrei.

Sir Michael Caine a vorbit anterior despre cinematograful de 120.000 de lire sterline din conacul său din Surrey, când a apărut pe “Desert Island Discs” de la Radio 4. El a dezvăluit cum scaunele cinematografului au un „frigider în braț cu câteva beri în el”. Actorul a spus că dorește să obțină cea mai bună imagine posibilă și, prin urmare, ar alege cel mai nou și performant proiector, deoarece dorește să fie la „apogeul progresului tehnic”.

„Cheia” unei căsnicii fericite

Actorul a mai dezvăluit că dormitorul matrimonial al conacului, are două băi, pentru că el crede că băile separate sunt cheia unei căsnicii fericite. Soția sa, Shakira, a confirmat în mai că Sir Michael a suferit o operație majoră la un spital din Londra. „A avut o operație la spate destul de recent”, a spus ea pentru Daily Mail. Actorul are stenoză spinală. Ea și-a descris soțul drept un „bărbat puternic”, confirmând că se descurcă „superb” și „își revine” în urma operației.

Fostul model din Guyana, cu care s-a căsătorit în 1973, a adăugat: „Operația a fost deosebită dar își va reveni frumos și vor dansa din nou în curând.” Amintim că Sir Michael a folosit un baston începând cu anul 2018, după ce a căzut pe gheață și a suferit o ruptură la o gleznă. La începutul acestui an, el a explicat: „Am o problemă cu coloana vertebrală care îmi afectează piciorul, așa că nu pot merge foarte bine”.

Retragerea din actorie

Stenoza spinării este o afecțiune care îngustează canalul spinal și poate provoca dureri de spate și de picioare.  Intervenția chirurgicală este de obicei recomandată numai atunci când tratamentele nechirurgicale nu au fost eficiente. În octombrie, Michael Caine a anunțat că probabil se va retrage din actorie, deoarece a descris filmul Best Sellers, cu Aubrey Plaza în rol principal, drept „ultima mea apariție”.

El a remarcat că are o mobilitate limitată și a adăugat: „Nu sunt exact scenarii care să se potrivească cu un om care are 88 de ani”. Totuși, el urmează să participe la filmul dramă istoric ceh de acțiune “Medieval”, în timp ce se crede că își va relua rolul de Arthur Tressler în “Now You See Me 3”. Sir Michael, care a început să joace în anul 1953, a spus: „Nu am mai jucat de doi ani și am o problemă cu coloana vertebrală care îmi afectează picioarele, așa că nu pot merge foarte bine.”