Incident terifiant la Palatul Buckingham. Un copil a fost mușcat de calul Gărzii Regale – Video

Incident terifiant la Palatul Buckingham. Un copil a fost mușcat de calul Gărzii Regale – Video
Curios peste măsură, un băiat s-a apropiat prea mult de calul Gărzii Regale, iar animalul l-a atenționat, zgâriindu-l puțin. Cu siguranță, copilul nu va mai repeta niciodată momentul.

Incident neplăcut în fața Palatului Buckigham. Supărat că a fost deranjat, calul Gărzii Regale l-a zgâriat pe un băiat care l-a deranjat. Băiatul dar și bărbatul care era cu el nu au dat, probabil, importanță semnului unde scrie clar: „Atenție, calul poate să lovească sau să muște”. Din fericire, situația nu a fost atât de gravă. De altfel, se știe că publicul nu are voie să atingă nici caii, nici gărzile regale.

Caii, pasiune de o viață a Regina Elisabeta

Regretata regină Elisabeta a II-a a iubit caii toată viața, ea învățând să călărească când avea doar patru ani. Era un cal de talie mică, pe care l-a botezat Peggy și a fost primit în dar de la bunicul său. Pasiunea i-a fost insuflată de tatăl său, George al VI-lea, iar atunci când acesta a trecut la cele veșnice, Elisabeta a intrat în posesia colecției de cai.

Suverana nu s-a limitat doar să-i crească, ci a început să concureze. Era o tradiție în Familia Regală de început ai domniei reginei ca în săptămâna în care se desfășurau cursele de la Ascot, membrii Familiei Regale să concureze înainte de competiție. În afară de anii 2020 și 2022, nu a existat an în care Suverana să nu fie prezentă la acest eveniment important.

Care a fost calul de suflet al Reginei

Deși i-a iubit pe toți a existat un suflet de care regina nu s-a despărțit niciodată. E vorba de iapa Burmese, care a primit-o în dar în anul 1969. Din acel moment, a fost singurul cal pe care l-a încălecat timp de 18 ani. După ce Burmese a trecut la Domnul, ca dovadă a legăturii incredibile pe care a avut-o cu regina, a fost înmormântată pe domeniul regal. Ultimul portret al Elisabetei a II-a, la 96 de ani, a fost alături de doi dintre caii pe care i-a iubit enorm.

Recomandarile noastre