Drept urmare, publicul nu va mai putea intra în această instituție în perioada 17 iulie – 3 septembrie 2023. În toată această perioadă se va face dezinsecție și igienizare.
Biblioteca Naţională a României se închide pentru dezinsecţie din cauza invaziei de ploşniţe, igienizare și reorganizare spații destinate publicului. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a Bibliotecii Naționale, dar și pe site-ul oficial al instituției.
Reprezentanții instituției au spus și unde au fost depistați „răufăcătorii”: pe banchetele de la parterul clădirii, unde zi de zi intră românii. Sunt probleme serioase pentru că ploșnițele pot crea mari probleme cărților, iar în această instituție există în acest moment peste 12 milioane de volume.
„Vă așteptăm de luni, 4 septembrie, în sălile de lectură, la expoziții și evenimente”
„Dragi prieteni ai Bibliotecii Naţionale şi dragi utilizatori. Recent am depistat pe unele banchete de la parterul clădirii, în aria care deserveşte publicul, anumiţi paraziţi (ploşniţe), drept care, cu neplăcere vă anunţăm că vom închide Biblioteca în perioada 17 iulie – 3 septembrie pentru dezinsecţie, igienizare şi reorganizare spaţii destinate publicului.
Vă aşteptăm de luni 4 septembrie în sălile de lectură, în spaţiile libere, la expoziţii şi evenimente!“, se arată în anunțul oficial transmis de Biblioteca Națională a României.
Mușcăturile de ploșnițe pot provoca probleme psihice
Potrivit specialiștilor, ploșnițele nu transmit boli, însă înțepătura acestora poate infecta omul. Primele simptome pe care le puteți avea dacă ați fost mușcați este o umflătură tare, iar locul se înroșește. Din nefericire, puteți lua ploșnițele din locurile în care și-au făcut cuiburi, respectiv birouri, săli de sport, hoteluri, etc., pe care le puteți duce acasă. Ploșnițele le găsiți cu mare greutate, pentru că se pot ascunde în bagaje și lucrurile personale.
Ploșnițele mușcă în zonele care nu sunt acoperite
În primă fază, mușcătura nu este dureroasă și se regăsește cel mai ades pe față, gât și zonele care nu sunt acoperite. Umflăturile mici și roșii lăsate de mușcătura de ploșnițe provoacă o mâncărime intensă. Mușcăturile se vindecă cu ajutorul tratamentului dat de medici. Dacă v-a mușcat o ploșniță, cereți imediat ajutor, pentru că rănile se pot infecta rapid. Specialiștii spun că mușcăturile pot provoca insomnii, anxietate și stres și poate să scadă stima de sine.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook