Ingredientul periculos pe care îl mănânci fără să știi

Ingredientul periculos pe care îl mănânci fără să știi
Crema de ciocolată, biscuiții și croissantele cu unt se numără printre produsele consumate foarte des. Ceea ce nu mulți știu este că acestea conțin o cantitate considerabilă de ulei de palmier.

Unul din ingredientele principale din celebra cremă de ciocolată Nutella este uleiul de palmier. Se știe deja că mai multe studii au arătat că acesta este periculos pentru sănătate. În Franța, guvernul a votat pentru triplarea taxelor pentru produsele ce conțin uleiuri nesănătose precum uleiul de palmier.

Cu toate că uleiul de palmier a părut un ingredient sănătos, căreia i s-a făcut multă reclamă în urmă cu niște ani, acesta este foarte dăunător din mai multe puncte de vedere: îți poate tăia apetitul, conține multe grăsimi saturate, modul în care este produs este foarte dăunător planetei.

La malurile Oceanului Atlantic, bucăți mici și albe (foto), asemănătoare unei flori de popcorn au apărut pe plajă, fapt îngrijorător pentru deținătorii de animale. Bucățile albe sunt reziduri din ulei de palmier și sunt foarte toxice în special pentru căței, uneori fiind chiar letale.

Qatar a finalizat construcția “Diamantului din Deșert”. Fabulos stadion!

Navelor le este permis sa arunce uleiul de palmier în mare dacă sunt la minim 19 km de la țărm. Rezidurile de ulei poartă mulți germeni și boli și călătoresc și peste 4800 km în mări și oceane.

“Uleiul de palmier există în aproape jumătate din produsele pe care le cumpărăm din supermarket, este în orice: de la șampon, săpun și până la pizza și biscuiți. Este peste tot.”, declară doctorul Emma Keller de la World Wide Fund (WWF) pentru natură.

Producerea uleiului de palmier afectează și pădurile tropicale, distrugând biodiversitatea și lăsând urangutanii, elefanții și tigrii fără “case”.

 

 

 

Recomandarile noastre