Ion Iliescu își serbează azi soția. Doamna Nina era slăbiciunea lui Sorin Oprescu. Ce i-a spus acesta lui Rareș Bogdan

Ion Iliescu își serbează azi soția. Doamna Nina era slăbiciunea lui Sorin Oprescu. Ce i-a spus acesta lui Rareș Bogdan
După ce ieri, când a împlinit 93 de ani, fostul președinte Iliescu a primit acasă cadouri și coșuri cu flori de la persoane apropiate, azi a venit rândul soției să fie sărbătorita.

 Nina Iliescu este de-o seamă cu soțul ei, a împlinit azi 93 de ani. Ziua ei e legată de ziua cutremurului devastator din 1977. Atunci locuiau la Iași, Ion Iliescu fiind președintele Consiliului Județean Iași (1974-1979).

S-au cunoscut în liceu și s-au căsătorit foarte tineri. Amândoi au studiat apoi la Universitatea de Stat din Moscova. Nina Iliescu a fost inginer de profesie, activând ca cercetător științific în domeniul coroziunii metalelor.

Azi, fiind ziua ei, prietenii și cei apropiați îi vor aduce flori sau îi vor telefona ca să-i ureze La mulți ani!

Probabil că unul dintre telefoanele de felicitare vor fi de la medicul Sorin Oprescu, fostul primar al Bucureștiului, stabilit în Grecia ca să scape de executarea condamnării, pe care o consideră nedreaptă. Oprescu era un apropiat al familiei Iliescu, dar pentru doamna Nina avea sentimente aparte, o respecta foarte mult și avea grijă să-i transmită urări de ziua ei.

Mărturisirea lui Sorin Oprescu făcută lui Rareș Bogdan

În 4 martie 2013, la Realitatea Tv, Rareș Bogdan realiza emisiunea Jocuri de putere. L-a avut invitat în studio pe primarul independent al Bucureștiului, Sorin Oprescu, fost membru PSD. La un moment dat, au vorbit și despre cei doi sărbătoriți, Ion și Nina Iliescu.

        Rareș Bogdan: În primul rând o întrebare aşa de curiozitate, aţi fost la doamna Nina? E ziua ei azi.

Sorin Oprescu: Nu, am transmis…

Rareş Bogdan: Am înţeles că vă iubeşte mult, ea e marea susţinătoare din familie.

Sorin Oprescu: Şi eu o respect foarte mult, pentru că am identificat-o, luaţi-o în sensul cel mai bun, ca un echilibru al preşedintelui Ion Iliescu. Vorbesc foarte serios. Dacă…

Rareş Bogdan: O femeie …

Sorin Oprescu: Absolut! Faptul, modestia – şi iată că au trecut anii – de care a dat dovadă.

Rareş Bogdan: A stat retrasă tot timpul.

Sorin Oprescu: Exact! Ştiu ce o să îmi spuneţi: lasă domnule că fusese exemplul ăla negativ cu madam Ceauşescu de se băga… Ei, ca să ai puterea să stai în umbra omului la care ţii şi să îl ajuţi întotdeauna şi să nu faci caz de treaba asta şi să nu te apuci niciodată să pui tu miniştri sau să pui tu…

Rareş Bogdan: Şi aţi fost la dânsa? I-aţi dus azi…

Sorin Oprescu: Nu, am trimis cu respectuoase sărutări de mâini şi cu urările de la mulţi ani, aşa cum mi s-a părut… Nici măcar obligatoriu, ci de bun simţ.

Rareş Bogdan: Aţi fost şi ieri la…

Sorin Oprescu: Nu, că nu eram în ţară, eram plecat.

Rareş Bogdan: Dar aţi vorbit la telefon, mă gândesc, cu dânsul.

Sorin Oprescu: Nu am apucat, pentru că…

Rareş Bogdan: Deci cu doamna aţi fost mai apropiat.

Sorin Oprescu: Nu, dar doamna îmi cunoaşte sentimentele şi respectul pentru dânsa şi cred că ştie foarte bine că…

Rareş Bogdan: Dar spuneţi-mi, în 2000 a regretat doamna Nina şi domnul preşedinte Ion Iliescu de atunci că nu aţi ajuns primar? Adică a fost un episod interesant, poate facem o referire la el, la a doua candidatură.

Sorin Oprescu: Da, nu ştiu.

(Foto: Nina Iliescu, Ion-Iliescu și Sorin-Oprescu -Mediafax, Foto-Marius Vasilică)

Recomandarile noastre