Ion Țiriac a făcut fericiți mii de copii. ”Suntem singurii din Europa!”

Ion Țiriac a făcut fericiți mii de copii. ”Suntem singurii din Europa!”
Chiar dacă a trecut peste o jumătate de secol de când nu a mai jucat hochei, Ion Țiriac a rămas îndrăgostit de acest sport. România are acum puține patinoare, dar miliardarul a amenajat și el unul. Vin mii de copii fără să plătească intrarea.

Ion Țiriac face ce statul nostru nu a reușit până acum. Miliardarul a ridicat un teren de tenis într-o săptămână, dar își dorește să avem zeci de mii de astfel de locuri unde copiii să se antreneze în diverse sporturi. Simona Halep este un exemplu pentru mulți prichindei, dar omul de afaceri vrea și patinoare în toată țara.

Ion Țiriac a făcut fericiți mii de copii

Ion Țiriac (82 de ani) nu a uitat vremurile când și el era copil și aluneca pe gheață la echipa de hochei. Miliardarul român este bucuros pentru că patinoarul său, construit în Otopeni, începe să producă talente.

”Avem echipa Simonei Halep, dar și alte echipe de copile, vreo 6-7-8-10 echipe. Suntem singurii în Europa care avem așa ceva. Acest patinoar este o oază sau un stup.  Budapesta, spre exemplu, are 22 de patinoare”, a spus Ion Țiriac, într-un interviu exclusiv acordat pentru Digi Sport, în cadrul emisiunii ”Așii Tenisului”.

Omul de afaceri a mai spus și până la ce vârstă sunt pregătiți copiii la patinoarul său. Nu există limită de intrare și nici nu se percep taxe pentru părinți.

”În această oază, avem sute și sute de copii care se prezintă și pe care-i pregătim până la 4 ani. «Bătrânii» de 10-12 ani sunt deja juniori, au deja cinci ani de antrenamete și se bat cu cei din Ardeal.  Vin 300-400 de copii la selecții iar noi nu dăm afară pe niciunul!

Cu ajutorul sponsorilor, care contribuie până la acel milion de euro care costă patinoarul pe un an, ducem activitatea mai departe. E foarte simplu. Până acum am avut mii și mii de copii în acest lăcaș, care a costat 3,5 milioane de euro. Este un exemplu”, a mai spus Țiriac, la Digi Sport.

Simona Halep este un model pentru tot mai mulți copii

Și pe terenul de tenis vin mulți copii. Modelul lor este acum Simona Halep, așa cu și Ion Țiriac și Ilie Năstase au fost odinioară.

Ion Țiriac spune că ar fi nevoie de zeci de mii de terenuri unde copiii să vină să se antreneze. Așa vom avea mai mulți campioni.


Ion Țiriac a făcut liceul în patru zile. Tot atunci a luat și diploma de Bacalaureat

Ce planuri mărețe are Ion Țiriac. Cifrele sunt uimitoare

Recomandarile noastre