Istoria bicicletei ajunge la muzeu. Potrivit unui comunicat al Muzeului Municipiului Bucureşti, expoziţia „Cu bicicleta prin alte timpuri” urmăreşte punerea în valoare a importantei colecţii de fotografii deţinută de Muzeul Municipiului Bucureşti şi prezentarea unor imagini spectaculoase şi inedite. Cu biciclete, evident.

„Imaginile din arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti, alese şi explicate de curatorul expoziţiei Ana Iacob, muzeograf, se referă la începuturile ciclismului românesc şi înfiinţarea primelor cluburi de profil”,  informează reprezentanții muzeului. De asemenea, expoziția prezintă felul în care bicicleta s-a constituit în imbold dat emancipării femeilor.

Istoria bicicletei ajunge la muzeu

Se pot admira modele iniţiale şi observa felul în care au evoluat bicicletele. De asemenea, sunt inserate detalii despre istoria velocipedului, îmbunătăţirea diferitelor versiuni. Și se ajunge până la crearea unui vehicul mult mai sigur, stabil şi mai uşor de utilizat, pentru care interesul publicului a crescut constant de-a lungul timpului.

Istoria bicicletei ajunge la muzeu. E de vizitat

Totodată, muzeografii speră ca prin această expoziție să crească interesul comunităţii pentru mijloacele de transport nepoluante. Se știe, mersul pe bicicletă e benefic pentru condiţia fizică şi starea de sănătate a organismului, dar şi pentru descongestionarea traficului rutier de astăzi. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 30 mai, la Palatul Suțu.

Sursa foto: Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu

Exclusiv. Povestea singurei românce care-i face pe spanioli să râdă în hohote, la scenă deschisă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp