Simona Ionescu / Redactor Șef

A fost descoperit mormântul lui Harry Potter. E pelerinaj la cimitir

A fost descoperit mormântul lui Harry Potter. E pelerinaj la cimitir
Orfanul singuratic, care la doar 11 ani descoperă că are părinți vrăjitori și are, la rândul său, niște puteri fantastice, a uimit întreaga lume. Harry Potter este protagonistul cărților Harry Potter scrise de J. K. Rowling.

Recent s-a descoperit locul unde Harry Potter își doarme somnul cel de veci. Chiar dacă mormântul este al unui soldat din regimentul Worcestershire, cu același nume, care a fost ucis în timpul revoltei arabe din Palestina, lumea vine pe bandă rulantă.

Turiști din întreaga lume vin pe bandă rulantă să viziteze mormântul lui Harry Potter care se află în cimitirul din Ramle, Israel, unde își dorm somnul veșnic și alți soldați britanici care au murit în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Soldatul a văzut lumina zilei în anul 1920, în Anglia, la Kidderminster, și a avut șapte frați. Băiatul a lăsat școala la 14 ani, apoi s-a angajat la o fabrică de covoare, iar doi ani mai târziu, s-a înrolat în armata britanică.

Harry Potter, la vârsta de 17 ani

A mințit în legătură cu vârsta

Băiatul și-a dorit foarte mult să apere țara și, pentru că era mai mic, a mințit în legătură cu data nașterii, reușind astfel să devină soldat în Batalionul 1 al Regimentului Worcestershire. În același an, la începutul toamnei, Harry Potter și colegii săi au fost duși în Palestina, care se afla sub dominație britanică. Din nefericire, în anul 1939, a fost ucis într-un schimb de focuri când compania lui se lupta cu o bandă de arabi și a fost înmormântat la cimitirul din Ramleh.

Scrisoarea cutremurătoare pe care i-a lăsat-o mamei sale

Înainte însă de a trece la cele veșnice, Potter i-a lăsat o scrisoare tulburătoare mamei sale, iar femeia a primit-o după ce a fost anunțată că și-a pierdut fiul. „Dragă mamă, ca răspuns la scrisoarea ta, mă descurc bine. Mă aștept să fiu acasă de Crăciun. Dacă nu, aș avea ghinion. În prezent mă aflu într-un loc pe care îl numim The Pumpet.

Mormântul lui Harry Potter

Nu prea avem multe de făcut. Sper că ești bine. Sper că tata este încă la muncă. Spune-i lui Ken (fratele său de șase ani) că nu am uitat de bicicletă. Sper că Alice (sora lui mai mare) este bine. În ultima vreme am mers mult la înot. Poate că ai citit ziarele. Nu mă laud, dar urmăriți știrile de la radio și ascultați ce treabă bună am făcut noi, cei din Worcestershire. Asta-i tot, deocamdată. La revedere, Crash Harry.”

70 de ani aproape nimeni nu s-a dus să-i aprindă o lumânare

O perioadă de 70 de ani, la mormântul său se duceau doar familia și câțiva prieteni. Dar, după mai bine de 20 de ani de când s-a lansat faimoasa carte, cimitirul a început să fie neîncăpător. Când a fost lansat filmul „Harry Potter și Talismanele Morții”, jurnaliștii s-au înghesuit să scrie cât mai multe articole despre viața adevăratului Harry Potter, iar frații săi au dat interviuri. Atât de cunoscut a devenit mormântul lui Potter, încât locul este menționat pe site-ul turistic al localității Ramle.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre