Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum a reușit Rică Răducanu să stea la o bere cu celebrul Pele. Sportivul brazilian a fost cel care a vrut să-l cunoască

Cum a reușit Rică Răducanu să stea la o bere cu celebrul Pele. Sportivul brazilian a fost cel care a vrut să-l cunoască
În anul 1969, Rică Răducanu a avut parte de un moment pe care nu-l va uita niciodată. După un amical jucat pe Maracana, Pele a vrut să-l cunoască pe portarul din România. Așa au ajuns cei doi să stea de vorbă la o bere.

Rică Răducanu a povestit cu drag de acea întâlnire și își amintește că Pele i-a propus să rămână în străinătate. Dar s-a gândit că dacă va face acest pas, o să-l distrugă dorul de casă.

“L-am lăsat mă, că e prieten cu mine”

”Eu am jucat de două ori împotriva lui, prima oară când l-am cunoscut pe Maracana, într-un amical, și în Mexic, când mi-a dat golul ăla. Le-am spus tuturor ziariștilor ”L-am lăsat, mă, că e prieten cu mine”. Toată lumea spunea că l-am lăsat pe Pele. Când l-am cunoscut eu, am băut o bere acolo la Rio, nici nu ziceai că e Pele.

“Mi-a spus să rămân acolo, că-s de-al lor. Am zis că plec eu în România, dar era departe, la capătul lumii”

Îți dădeai seama că avea oameni după el. Toată lumea îl știa. Cred că de aceea a venit să mă cunoască, că el a venit. Că era cu glumele, ca mine. A venit la hotel, m-am trezit cu poliția la Rio. A venit cineva și mi-a spus că vrea Pele să mă cunoască. Nu-mi venea să cred.

Am stat la o cerveza (n.r. – o bere). Aia are doi litri, e mare. Ce poți să vorbești. Mi-a spus să rămân acolo, că-s de-al lor. Am zis că plec eu în România, dar era departe, la capătul lumii. Eu sunt original de aici. Puteam să rămân să joc”, a spus Rică Răducanu, pentru Antena Sport.

„Sunt mândru că am avut ocazia să joc în meciul amical dintre Brazilia și World Stars”

Nici Gică Hagi nu a stat pe gânduri când a aflat de moartea lui Pele și a triis imediat un mesaj. Căpitanul Generației de Aur a făcut o plecăciune în fața marelui sportiv, mândru că a avut ocazia să joace alături de el. ”Încă o veste tragică, după ce Maradona a plecat dintre noi acum 2 ani.

Toate gândurile mele merg spre familia lui Pele, către toți cei apropiați lui, dar și către toți iubitorii fotbalului care suferă în aceste momente. Un geniu a plecat astăzi dintre noi… Sunt mândru că am avut ocazia să joc în meciul amical dintre Brazilia și World Stars, la aniversarea de 50 de ani a lui Pele, în 1990. Odihnește-te în pace, Pele!”, a scris Hagi, pe contul său de Facebook.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre