Simona Ionescu / Redactor Șef

Descoperire șocantă despre William Shakespeare. S-a găsit cheia misterului identității reale a celebrului scriitor

Descoperire șocantă despre William Shakespeare. S-a găsit cheia misterului identității reale a celebrului scriitor
Se credea de secole că cunoștințele despre modul în care arăta cu adevărat dramaturgul William Shakespeare s-au pierdut pentru totdeauna. Unii sunt de părere că cele două reprezentări definitive existente ale celui mai faimos scriitor englez au fost produse după moartea sa, făcându-le ghiduri mai puțin fiabile.

Descoperire șocantă despre William Shakespeare. S-a găsit cheia misterului identității reale a celebrului scriitor

Se credea de secole că cunoștințele despre modul în care arăta cu adevărat dramaturgul William Shakespeare s-au pierdut pentru totdeauna. Unii sunt de părere că cele două reprezentări definitive existente ale celui mai faimos scriitor englez au fost produse după moartea sa, făcându-le ghiduri mai puțin fiabile. 

Bustul de lângă mormântul lui William Shakespeare

În prezent, datorită unei descoperiri inovatoare, una dintre reprezentările scriitorului – silueta existentă a lui Shakespeare care se află sculptată deasupra mormântului său din Biserica Sfânta Treime, Stratford-upon-Avon – ar putea fi, de fapt, o descriere exactă a lui, conform experților.

Bustul, care îl arată pe William Shakespeare cu mustață și cioc, se credea că a fost instalat la câțiva ani după moartea scriitorului în 1616, ceea ce înseamnă că probabil nu era o asemănare exactă a acestuia.

Dar acum, profesorul expert Lena Cowen Orlin a spus că este „foarte probabil” ca Shakespeare să fi comandat monumentul, care ar fi putut fi modelat de către un sculptor care îl cunoștea pe scriitor. Felul în care arăta cu adevărat Shakespeare a fost o chestiune de dezbatere din cauza incertitudinii cu privire la fiabilitatea portretelor existente ale lui.

Alături de siluetă, singura lucrare care îl înfățișează este gravura care apare pe pagina de titlu a Primului Folio – prima compilație a operelor sale – care a fost produsă în 1623, după moartea scriitorului.

Portretul lui William Shakespeare care nu înfățișează, de fapt, pe scriitor

Poate că cel mai faimos tablou – Portretul Cobbe – a fost susținut de unii critici pentru a-l arăta, de fapt, pe colegul lor scriitor Sir Thomas Overbury.

Portretul Chandos a fost pictat între anii 1600 și 1610. Nu se poate spune despre acesta că îl înfățișează cu siguranță pe Shakespeare. S-a crezut anterior că bustul din monumentul funerar al scriitorului de la biserica sa locală din West Midlands a fost făcut de către ginerele poetului, dr. John Hall.

Cu toate acestea, profesorul Orlin a declarat că: „Este foarte probabil ca Shakespeare să fi comandat monumentul. A fost făcut de cineva care l-a cunoscut și l-a văzut în viață. Ne putem gândi la el ca la un fel de portret de viață, un design pentru moarte care oferă dovezi ale unei vieți de învățare și literatură”.

Efigia pictată arată jumătatea superioară a lui Shakespeare. El este văzut ținând în mână o pană peste o foaie de hârtie care se strânge pe o pernă. 

Noua cercetare despre felul în care arăta William Shakespeare

Descoperire șocantă despre William Shakespeare. Dr. Paul Edmondson este șef de cercetare la The Shakespeare Birthplace Trust (SBT), o organizație caritabilă care se ocupă de casa în care s-a născut scriitorul. Acesta a declarat că noua cercetare este „cu adevărat semnificativă”.

El a spus că experții pot spune acum că silueta este modul în care Shakespeare ar fi vrut să fie reprezentat, marcând faptul că este „masiv”.

„Este o nouă lumină convingătoare asupra felului în care arăta și cum a operat”, a spus Dr. Paul Edmondson.

Se credea anterior că monumentul a fost creat de artistul flamand Gerard Johnson. Dar, profesorul Orlin crede că a fost realizat de fratele său, Nicholas Johnson. El a spus că sculptorul a lucrat la un alt monument în biserica dedicată prietenului lui Shakespeare, John Combe, care a murit în 1615.

Expertul a spus că Johnson a lucrat călătorind cu sculpturile pentru a le vedea instalate. Ceea ce înseamnă că ar fi fost în Stratford înainte de moartea lui Shakespeare. Chiar dacă nu ar fi fost, atelierul său se afla „la colț” de la Bard’s Globe Theatre din Londra, făcând „foarte probabil” să fi văzut fața dramaturgului.

Acesta a subliniat, de asemenea, că a fost lăsat un spațiu pe efigie pentru ca datele funerare să fie adăugate după moartea dramaturgului, indicând că s-a făcut în timpul vieții sale.

Ce descoperiri se vor dezvălui în ziua în care se sărbătorește ziua de naștere a scriitorului

Descoperire șocantă despre William Shakespeare. Profesorul Orlin, profesor la Universitatea engleză Georgetown, Washington DC, își va dezvălui descoperirile în conferința Shakespeare Trust din 23 aprilie. În aceeași zi vor sărbători ziua de naștere a scriitorului.

William Shakespeare (botezat la 26 aprilie 1564 – mort la 23 aprilie 1616) a fost un dramaturg, poet și actor englez despre care se crede că a fost cel mai mare dramaturg din toate timpurile.

Dramaturgul continuă să ocupe o poziție unică în literatura mondială. Este o persoană a cărei reputație o depășește pe cea a tuturor celorlalți scriitori populari. I se atribuie producția de 39 de piese de teatru, 154 de sonete și trei poezii lungi.

Piesele sale, dintre care cele mai faimoase includ operele „Romeo și Julieta”, „Hamlet” și „Othello”. Acestea au fost traduse în toate limbile majore. Sunt interpretate de mii de ori pe an de actori din întreaga lume. De asemenea, operele sunt studiate de milioane de studenți din Marea Britanie și din alte părți.

Shakespeare s-a născut și a crescut în Stratford-upon-Avon, Warwickshire. S-a căsătorit cu Anne Hathaway la vârsta de 18 ani și a avut trei copii cu ea: Susanna și gemenii Hamnet și Judith. La un moment dat, între 1585 și 1592, el a început o carieră la Londra ca actor și scriitor.

Dramaturgul a fost proprietarul unei companii de joc numite Lord Chamberlain’s Men, care ulterior a devenit cunoscut sub numele de King’s Men. 

Cercetările despre scrierile lui William Shakespeare

În Teatrul Globe din sudul Londrei s-au interpretat multe dintre piesele lui Shakespeare. Teatrul a fost distrus de un incendiu în 1613, dar reconstruit în anul următor înainte de a fi închis în 1642 și apoi demolat.

O reconstrucție modernă a Globului, numită „Globul lui Shakespeare”, a fost construită la mai puțin de 800 de metri de locul teatrului original și a fost deschisă în 1997.

La vârsta de 49 de ani, se crede că Shakespeare s-a retras din nou în Stratford. Scriitorul a murit trei ani mai târziu. Cu toate acestea, există puține înregistrări despre viața sa privată. În prezent, există numeroase speculații considerabile cu privire la aspectul fizic exact al scriitorului.

S-au ridicat, de asemenea, unele întrebări cu privire la faptul faptul lucrărilor care i-au fost atribuite. Mulți cercetează dacă scrierile lui William Shakespeare sale au fost, de fapt, scrise de alții.

Mirela Vaida, redusă la tăcere. Nimeni nu credea că se va ajunge aici

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre