Simona Ionescu / Redactor Șef

Mormântul lui Robin Hood. Aici își doarme somnul de veci faimosul erou haiduc al Angliei

Mormântul lui Robin Hood. Aici își doarme somnul de veci faimosul erou haiduc al Angliei
Locația mormântului lui Robin Hood, eroul haiduc, de pe moșia Kirklees din Yorkshire a fost subiectul unor controverse încă din secolul al XVI-lea. Să fie acesta locul unde acesta doarme întru eternitate?

Există îndoieli cu privire la autenticitatea sa, iar de-a lungul secolelor au existat relatări contradictorii cu privire la conținutul mormântului. Există două pietre asociate cu acesta: lespedea cu crucea și piatra cu epitaful. Unde a fost îngropat Robin Hood, eroul haiduc al Angliei?

Mănăstirea de călugărițe a fost și loc de refugiu pentru mamele necăsătorite

Mănăstirea cisterciană de la Kirklees, aflată în districtul vestic al Yorkshire, a fost fondată în onoarea Fecioarei Maria și a Sfântului Iacob de către Reiner le Fleming în timpul domniei lui Henric al II-lea, care a trăit în perioada anilor 1154 – 1189.

Între anii 1306 și 1315 a existat un scandal la Kirklees, vinovate fiind trei călugărițe, Alice Raggid, Elizabeth Hopton și Joan Heton. Se pare că fețele bisericești au fost mult prea prietenoase cu unii dintre vizitatorii de sex masculin. Pe de altă parte, mănăstirea de călugărițe a devenit un refugiu pentru mamele necăsătorite, dar Kirklees este cel mai bine cunoscut ca fiind locul unde a murit și a fost înmormântat Robin Hood.

Locul unde-și doarme somnul de veci Robin Hood

În acest loc, Robin Hood și-a dat ultima suflare

Camera superioară a casei de la poartă este locul în care se spune că legendarul Robin Hood și-a dat ultima suflare. În acest loc se ajunge pe o scară exterioară unde sunt sculptate interesante ornamente foliate în grinzi, care includ o scenă de vânătoare cu cerb și câine de vânătoare. Un monument din pădure, în apropierea râului Calder, se crede că este mormântul lui Robin Hood.

Cum a murit Robin Hood

Legenda povestește că Robin, care avea o rană gravă, a decis să fie ajutat de stareța din Kirklees, care îi era și rudă, o femeie „pricepută în medicină”. Robin a pornit la drum însoțit de credinciosul său camarad de arme, Micul John și a fost primit de stareță în mănăstire.

Din nefericire, aceasta, alături de preotul mănăstirii, Red Roger de Doncaster, care se crede că ar fi fost iubitul femeii îl trădează, l-au trădat și l-au adus în pragul morții. Motivul nu se cunoaște, însă exisă bănuieli că haiducul s-ar fi luptat cu preotul, care a profitat de slăbiciunile sale.

Momentul în care Robin Hood a tras ultima săgeată…

Omorât de propria rudă

Când Robin a realizat ce se întâmplă cu el, l-a chemat în ajutor pe Micul John, suflând de trei ori în cornul său de vânătoare. Când Micul John a sosit, a fost prea târziu pentru a-l salva, dar l-a ajutat pe haiduc să tragă ultima săgeată de la fereastra de la poartă.

Și i-a promis că îl va îngropa acolo unde va cădea. Pe ruinele fostei mănăstiri se află acum cârciuma Three Nuns din West Yorkshire. Această denumire face referire la cele trei călugărițe care au uitat de legământul pe care i l-au făcut Mântuitorului…

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre