Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea celei mai izolate case din lume. Legenda e fantastică, la fel ca și locul unde se află

Povestea celei mai izolate case din lume. Legenda e fantastică, la fel ca și locul unde se află
Cea mai izolată casă din lume se află în Islanda, pe o insulă de 0,4 kilometri pătrați, cunoscută sub numele de Elliðaey. Iată povestea.

Cea mai izolată casă din lume, construită în 1930, face parte dintr-un consorțiu de 18 insule care alcătuiesc arhipelagul Vestmannaeyjar. Trei dintre insule sunt populate în prezent, dar în cazul lui Elliðaey, singura formă de viață pe care o găzduiește este un tip de pasăre nordică numită „puffin”. Ce poveste are.

Veche de aproape 100 de ani

Această casă a fost construită de cinci familii care au locuit pe insulă, în prezent servește ca o cabană de vânătoare, deși nu are electricitate sau apă curentă. Deși este veche de aproximativ 91 de ani, proprietatea este în stare bună și are un sistem care colectează apa de ploaie pentru a fi refolosită pentru a alimenta o saună pe care casa o pune la dispoziție.

De-a lungul anilor au existat mai multe zvonuri despre cine locuiește în această casă. Se știe că în acest loc vin doar vânătorii locali care fac parte din Asociația de Vânătoare Elliðaey.

Povestea celei mai izolate case din lume. Sursă foto: realestate

Membrii acestei asociații organizează excursii pentru a vâna pasărea „puffin”. Deși este pe cale de dispariție, guvernul islandez permite capturarea ei. În paralel, unele companii de turism oferă excursii de o zi, pentru turiștii care doresc să experimenteze izolarea și aventura, bucurându-se în același timp de priveliștile oferite de natura islandeză.

Refugiu în caz de apocalipsă zoombie

Sunt și zvonuri că locuința ar fi fost ridicată de un miliardar excentric, care a gândit că e locul cel mai potrivit să se refugieze dacă lumea s-ar fi confruntat cu dominația ființelor zoombie. Pe de altă parte, se spune că în această casă ar fi locuit cu mulți ani în urmă un pustnic. O altă teorie spune că cea mai izolată casă din lumea ar fi fost dăruită cunoscutei cântărețe Bjork. Dar, ulterior s-a văzut că această teorie nu e valabilă. Cu 300 de ani în urmă în acest loc ar fi trăit cinci familii, care se ocupau cu creșterea vitelor, vânatul și pescuitul, este o altă parte a legendei fantastice.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre