Je t’aime … moi non plus, iată povestea celui mai frumos cântec de dragoste. Îi aparține artistului francez Serge Gainsbourg, interpretat în duet cu cântăreața engleză Jane Birkin. Sunt mii de postări pe canalele youtube cu melodia, versurile sunt traduse în toate limbile pământului, există reinterpretări și remix-uri. Madonna a cântat și ea melodia. Dar povestea celui mai frumos cântec de dragoste este una impresionantă.
Serge Gainsbourg a scris muzica în 1967. Cântecul i-a fost dedicat lui Brigitte Bardot. În acel an, Gainsbourg și celebra actriță au avut o relație. A fost de scurtă durată, dar în urma ei am rămas cu un cântec pe care îl descoperă, azi, și noile generații.
Cei doi chiar au înregistrat melodia într-un studio din Paris, dar la acea vreme Bardot nu a vrut ca piesa să fie difuzată ca atare. Ea credea că ar putea aduce probleme în căsătorie. Era măritată, la momentul respectiv, cu miliardarul german Gunter Sachs. Așa se face că înregistrarea a rămas „la sertar”. Dar melodia era pur și simplu prea bună. Perfectă, am putea spune, acum.
Dragoste la prima vedere
Brigitte Bardot și Serge Gainsbourg s-au întâlnit pentru prima dată în 1959, pe platoul de filmare al peliculei „Vrei să dansezi cu mine?”. Uimit de frumusețea tinerei actrițe, cântărețul nici nu a îndrăznit să se apropie de ea. Nu știa că, la rându-i, ea era absolut intimidată de el.
Dar soarta face uneori lucrurile bine, iar cele două vedete franceze s-au întâlnit din nou, opt ani mai târziu, în 1967. De data aceasta, cântăreața și compozitorul și-au câștigat încrederea reciproc. El preia frâiele. La sfârșitul anului 1967, dorind să scrie o melodie pentru ea, Serge Gainsbourg a întrebat-o dacă, în orice caz, s-ar putea să nu fie proprietara unui pian. El chiar vrea ca ea să asculte câteva melodii pe care le-a compus. Întâlnirea a fost tăcută.
Compozitorul fredonează cuvintele de deschidere din „Harley Davidson”. La rândul ei, ea încearcă, dar paralizată de frica scenică, îi este greu să se articuleze. Va fi nevoie de câteva pahare de șampanie pentru a-i reda încrederea. Subjugat, Serge Gainsbourg observă sub ochii săi o Brigitte Bardot încrezătoare, care cântă viitorul hit cu mare senzualitate. A fost dragoste la prima vedere. A doua zi, s-a grăbit să-i se livreze o ladă Dom Pérignon.
Cei doi încep o poveste de dragoste care va dura trei luni. Trei luni de fericire pură.Vrăjită de cântăreț, Brigitte Bardot îi cere într-o seară, în timp ce se odihnește în brațele sale, să compună pentru ea cea mai frumoasă melodie de dragoste. În toiul nopții, cântărețul se pune la pian și compune.
Je t’aime … moi non plus. Aceasta e povestea celui mai frumos cântec de dragoste. Bardot nu ezită o secundă să înregistreze împreună cu el melodia. Dar în fața amenințărilor soțului ei – Brigitte Bardot era atunci căsătorită cu Gunther Sachs – piesa nu a fost comercializată.
La scurt timp, actrița decide să pună capăt relației cu amantul ei, în timp ce se pregătește să meargă la filmări pentru filmul Shalako.
Povestea celui mai frumos cântec de dragoste
Peste doi ani, în 1969, când Serge Gainsbourg a început să se întâlnească cu Jane Birkin, cunoscuta cântăreață britanică, a decis să înregistreze din nou melodia. Au cântat în duet, iar rezultatul a fost un real succes mondial.
Starul a fost complet rănit. A declarat, mai târziu, pentru Paris Match, ce a simți. „Am crezut că voi muri. Dar a fost în ordinea lucrurilor, nici eu nu l-am împotrivit. Acest cântec a căzut peste mine ca o piatră pe inimă”.
Mai mult decât atât, piesa a provocat și un imens scandal, pentru erotismul său, fiind interzis în mai multe țări conservatoare ale vremii. Ca o curiozitate, și în prezent, pe unul din canalele care redau videoclipul acesta e prezentat cu mențiunea: „Acest videoclip poate fi neadecvat pentru unii utilizatori”.
Versiunea cu Bardot a fost lansată doar ani mai târziu, în 1986, când, din punctul de vedere al actriței nu mai era nicio rezervă și nicio posibilă problemă. Serge Gainsbourg a murit în 1991.
Sursa foto: YouTube, Marie Claire
Horoscop Minerva – 14 februarie. Pentru Tauri visele pot deveni realitate
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook