Joe Biden, operat de urgență. Medicii i-au descoperit o tumoare. Americanii sunt în stare de șoc

Joe Biden, operat de urgență. Medicii i-au descoperit o tumoare. Americanii sunt în stare de șoc
Este cel mai în vârstă președinte al Americii, iar acest lucru se vede. Săptămâna trecută a ajuns la spital, pentru o verificare de rutină. Ulterior, lucrurile s-au complicat serios.

Președintele american Joe Biden a fost operat de urgență. În urma analizelor efectuate vinerea trecută, rezultatele nu au ieșit tocmai bune. Medicii de la centrul Walter Reed au fost nevoiți să intervină rapid, pentru ca starea de sănătate a șefului de stat să nu fie pusă în pericol și mai mult. Asta  după ce în urma analizelor efectuate, Joe Biden a fost diagnosticat cu o leziune pre-canceroasă la nivelul colonului. Potrivit Reuters, medicii au intervenit și au îndepărtat o tumoare benignă cu creștere lentă, mai precis un polip de trei milimetri.

Președintele Joe Binen, s-a mai operat și în trecut

Kevin O’Connor, medicul de la Casa Albă, a vorbit miercuri despre problema de sănătate a președintelui american. Acesta susține că nu este vorba despre nimic grav. Polipul a fost analizat și s-a constatat că era vorba de un adenom tubular, o tumoare benignă, cu creștere lentă, considerată posibil pre-canceroasă.

Trebuie spus că nu este pentru prima dată când Joe Biden trece printr-o astfel de procedură. În anul 2008, președintelui i-a mai fost extirpat un polip similar. În plus, operația e ușoară. Șeful statului nu are nevoie de o recuperare. Medicii îi recomandă însă să continue să efectueze analizele de rutină. O colonoscopie va fi necesară peste aproximativ șapte ani.

Moment istoric pentru Kamala Harris

Pentru durata operației, Joe Biden i-a transferat temporar prerogativele prezidențiale vicepreședintei Kamala Harris. Președintele american a transferat prerogativele prezidențiale pentru pentru puțin timp, cât el a fost anesteziat pentru efectuarea colonoscopiei. Astfel, Kamala Harris a devenit prima femeie care și-a asumat funcția executivă supremă din Statele Unite. Totul a durat 85 de minute.

Ce spune medicul de la Casa Albă

Într-un memoriu, doctorul de la casa Albă a dat asigurări că președintele este bine. El susține că i-au atras atenția două domenii de „observaţie”, care au putut fi observate de toată lumea în ieșirile publice ale lui Joe Boden. Acesta prezintă „frecvenţa crescută şi gravitatea «curăţării gâtului» şi tusei în timpul discursurilor” și o anomalie a mersului, care este „perceptibil mai țeapăn și mai puțin fluid decât în urmă cu aproximativ un an”.

Președintele Biden este în continuare un bărbat sănătos, viguros, în vârstă de 78 de ani, apt pentru executarea cu succes a îndatoririlor de preşedinte, inclusiv cele de şef al executivului, şef de stat şi comandant suprem”, a consemnat medicul după controlul de vinerea trecută.