Juriul a fost format din șase bărbați și trei femei și l-au achitat pe Donald Trump de acuzația de viol. A fost găsit însă vinovat de agresiune sexuală dar și de rănirea victimei prin comportamentul său.
Juriul a constatat că Donald Trump a abuzat-o sexual pe E. Jean Carroll, dar că nu au existat suficiente dovezi pentru a spune că a violat-o. S-a decis însă că fostul președinte al SUA a rănit-o pe jurnalistă într-un vestiar din Manhattan în 1996 și a defăimat-o când a numit-o mincinoasă. După trei ore de deliberare, oamenii legii au decis că Trump va trebui să plătească daune morale în valoare de peste cinci milioane de dolari.
Carroll și-a plecat capul în timp ce i s-a citit verdictul în cazul acuzației de agresiune. Când a fost citit verdictul de defăimare, ea și-a plecat din nou capul, dând din cap în semn de acord. După aceea, ea s-a ridicat și a dat mâna cu avocatul lui Trump, Joe Tacopina. Carroll nu a dat nici o declarație presei, dar a fost auzită când a spus „Suntem foarte fericiți”.
„O victorie pentru democrația însăși”
Avocatul ei, Roberta Kaplan, a emis ulterior o declarație în care a numit verdictul dat de judecători „o victorie nu numai pentru E. Jean Caroll, ci și pentru democrația însăși și pentru toți supraviețuitorii de pretutindeni”.
Donald Trump a fost acuzat de comportament sexual neadecvat și agresiune sexuală de multe femei, dar este singurul caz care a ajuns vreodată în fața oamenilor legii. Plângerea ei pentru defăimare s-a bazat pe declarațiile făcute de Trump, pe vremea când era președinte, în care o numea mincinoasă.
Trump a anunțat că va „face apel la reducerea la tăcere neconstituțională a mea, în calitate de candidat”
Fostul președinte al SUA spune că nu va lăsa așa lucrurile și va face recurs. Înainte ca judecătorii să dea verdictul, Trump a făcut o postare pe rețelele de socializare, în care a precizat că nu i s-a permis să se apere. Situația nu a stat deloc așa, pentru că fostului președinte al SUA i s-a cerut să depună mărturie, dar avocații săi nu au depus o cerere până la termenul limită stabilit de judecător.
„Așteptând o decizie a juriului cu privire la o acuzație falsă în care eu, în ciuda faptului că sunt un candidat politic actual și îi conduc pe toți ceilalți din ambele partide, nu am voie să vorbesc sau să mă apăr”, a scris Trump pe site-ul Truth Social.
El a promis că va „face apel la reducerea la tăcere neconstituțională a mea, în calitate de candidat, indiferent de rezultat”. Imediat, avocata lui Caroll a lămurit problema, menționând că Donald Trump nu are dreptate și i-a cerut judecătorului Lewis Kaplan să spună juriului că Trump a avut ocazia să vină la tribunal, dar a refuzat.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook