Kanye West, afront la adresa persoanelor cu piele albă. Ironia a fost lansată într-un moment de maximă audiență

Kanye West, afront la adresa persoanelor cu piele albă. Ironia a fost lansată într-un moment de maximă audiență
După ce a defilat pentru Balenciaga și după ce a șocat opinia publică apărând cu buza spartă și vânătăi pe față la prezentarea de podium a casei Givenchy, fostul soț al lui Kim Kardashian a făcut un gest care i-a lovit în plex pe mulți, metaforic vorbind.

La Săptămâna Modei de la Paris s-a consumat, aseară, un moment aparte. Kanye West și-a prezentat propria colecție de modă Yzy Szn 9. La prezentare, West a purtat un tricou cu mânecă lungă cu fraza „WHITE LIVES MATTER” inscripționată pe spate. Pe partea din față se află o imagine a Papei Ioan Paul al II-lea și cuvintele „Seguiremos Tu Ejemplo”, care se traduc prin „Vom urma exemplul tău”.

Kanye West a purtat un slogan al urii, vrând să fie cool

După cum subliniază publicația Rolling Stone, „White Lives Matter” este catalogat de Anti-Defamation League ca fiind un „slogan al urii” care a fost folosit de grupări de supremație a albilor, inclusiv Ku Klux Klan și Aryan Renaissance Society, scrie Pitchfork.com.

Trebuie amintit că rapperul Kanye West are un istoric de remarci și gesturi politice controversate. Nu putem să nu includem aici purtarea regulată a unei șepci roșii „Make America Great Again” în sprijinul fostului președinte Donald J. Trump.

În plus, în 2018, West a avut o remarcă memorabilă la TMZ Live: „Când auzi despre sclavie timp de 400 de ani – timp de 400 de ani… – asta sună ca o alegere”, deși ulterior a încercat să revină asupra remarcii.

Rapperul își construielte brandul de 13 ani. Are și ajutorul Annei Wintour

Show-ul Yzy Szn 9 a fost difuzat live pe YouTube. Naomi Campbell a defilat în timpul prezentării de modă, care a fost, la un moment dat, sonorizată de o nouă colaborare a lui West cu James Blake, piesa fiind aparent intitulată „Always”. Într-un interviu pentru Vogue, West a explicat conceptul din spatele noii sale colecții: „Sunt doar oameni. De pe aceeași planetă. Și, uneori, în liceu, avem impresia că nu ne potrivim. Iar într-o astfel de situație, avem ocazia de a ne reuni pentru a ne exprima cine suntem”.

Kanye a lansat Yeezy – linia sa de îmbrăcăminte și încălțăminte de ultimă generație – în 2009 și deține 100% din companie. El are relații apropiate cu guru-ul modei Anna Wintour, alături de care, de altfel, a și stat la prezentarea de modă Givenchy. Lunile trecute, presa de peste Ocean a scris că relația lor e mai mult decât una amicală, și că ar implica și și relații contractuale.

S-a scris că Wintour ar fi încasat peste 1 milion de dolari de la West, pentru a-l sprijini în cariera de fashion designer. De altfel, în 2016, Anna a descris linia de îmbrăcăminte a sezonului 3 al lui Kanye West, Yeezy ca fiind „migrant chic”.

Sursa foto: Instagram