La 40 de ani de la moartea lui John Lennon, ucigașul acestuia vrea să îmbrace sutana

La 40 de ani de la moartea lui John Lennon, ucigașul acestuia vrea să îmbrace sutana
În timp ce pe 8 decembrie se împlinesc 40 de ani de la moartea legendei de la Beatles, John Lennon, ucigașul acestuia, Mark David Chapman, are planuri mari îndată ce va ieși din închisoare.

Muzicianul britanic  John Lennon a fost împușcat mortal în fața casei sale din New York, în seara zilei de 8 decembrie 1980, de către un fan care călătorise din Hawaii special pentru a-și îndeplini “misiunea”. Conform mărturisirilor sale de la vremea respectivă, Chapman era furios pe artist pentru că acesta din urma făcuse nenumărate declarații controversate, în una dintre ele spunând chiar că “Beatles erau mult mai populari decât Iisus”. Astfel, bărbatul a vrut să-l pedepsească pe  Lennon și l-a așteptat seara în fața casei. Chapman a tras cu precizie cinci gloanțe în cântăreț, folosind un pistol de calibru 38. 

Bărbatul nu a negat că l-a omorât pe artist, astfel că a primit o sentință de minim 20 ani și maxim pe viață, pe care o ispășește și acum într-o închisoare din nordul statului New York. Chapman a solicitat eliberarea de 11 ori din 2000 până acum, însă a fost de fiecare dată refuzat. 

Visează să fie eliberat și să facă “gospel” 

La 40 de ani de la împușcarea lui Lennon, Mark Chapman este încă păzit sub custodia politiei. Acesta a fost păzit în mod constant din cauza temerilor că va fi ucis de un coleg prizonier care caută faimă.

Mark David Chapman, cel care l-a împușcat pe Lenon pe 8 Decembrie 1980

Se spune că visul său de a deveni predicator dacă va fi eliberat vreodată ar putea să-l pună și în pericol, scrie site-ul englez mirror.co.uk. 

Autorul Jack Jones , care îl cunoaște cel mai bine pe Chapman , a declarat: „Dacă Mark va fi eliberat, nu va putea rezista dorinței de a avansa în cadrul bisericii sau într-un loc public și să se transforme într-o țintă a cuiva care vrea să devină cunoscut drept tipul care l-a ucis.”

Jones este sigur că Chapman s-ar putea să-și îndeplinească dorința dacă va fi eliberat, căci acesta e convins că e misiunea lui: “„Este conștient de asta, dar s-ar putea să simtă că este un risc pe care trebuia să și-l asume, deoarece aceasta este misiunea sa de la Dumnezeu. Asta e cam tot ce trăiește pentru moment. Spuneți-i fantezie sau convingere și misiune spirituală, dacă vreți”, a încheiat Jones. 

 

Fotografii cu superbele case și domenii ale celebrităților care trăiesc „în stil mare”