Lacrimile și dramele Adrianei Trandafir. Propriul tată a complotat cu fostul soț pentru a-i lua copilul

Lacrimile și dramele Adrianei Trandafir. Propriul tată a complotat cu fostul soț pentru a-i lua copilul
Este una dintre cele mai talentate actrițe din România, mereu veselă și cu zâmbetul pe buze însă nu mulți știu experiențele cumplite prin care a trecut de-a lungul vieții.

Cel mai cumplit lucru pe care l-a trăit a fost despărțirea de propriul copil. La divorțul de primul soț, actrița a fost trădată chiar de tatăl său, martor la proces, iar instanța i-a luat băiatul fără drept de apel.

„Am rămas singură pe scările tribunalului, fără copilul meu”

Adriana Trandafir a povestit într-un interviu pentru fanatik.ro, ce viață de coșmar a avut și cum a reușit să se ridice din suferință de fiecare dată. Cu o voință remarcabilă, inteligență și multă credință, actrița a depășit toate obstacolele.

„Unul dintre cele mai grele momente, despre care nu pot să vorbesc niciodată întru totul, a fost faptul că, după divorț, instanța de pe pământ mi-a luat dreptul de a-l crește pe Ștefan. Iar faptul că tatăl meu a fost martor împotriva mea la proces a fost îngrozitor. El a plecat împreună cu soțul meu după mărturie și eu am rămas singură pe scările tribunalului, fără copilul meu. Faptul că eram actriță a fost un minus. Și mi-a fost imposibil să-l reobțin”, a povestit Adriana Trandafir.

Deși după împlinirea vârstei majoratului, Ștefan s-a întors la mama sa, durerea pricinuită atunci i-a rămas actriței în suflet. A suferit foarte mult din cauza tatălui său și era decisă nu îl ierte vreodată pentru că a depus mărturie ca să-i fie luat copilul. Într-un final, la îndemnul soacrei sale, a reușit să-și ierte tatăl și spune că a îngropat securea războiului, după mulți ani în care nici măcar nu și-au vorbit.

Teatrul a salvat-o

În 1985 însă Adriana Trandafir a trecut printr-un alt mare șoc. A vrut să se sinucidă din dragoste, însă teatrul a salvat-o. Faptul că în acea seară a urcat pe scenă, a determinat-o să vadă că viața este frumoasă și trebuie să meargă înainte cu mult curaj.

„Am mai trăit ceva grav, s-a întâmplat în anul 1985, când am avut actele depuse pentru a pleca în America, unde aveam o poveste de iubire. Cât am luptat, câte am îndurat de la Securitate, nici nu vreau să-mi citesc dosarul. Ani de zile am luptat pentru bani și pentru viză. M-am scos de peste tot, televiziune și radio. Până la urmă am obținut viza și s-a întâmplat ceva, o poveste în care, într-o noapte, a trebuit să iau decizia dacă să plec sau să rămân. Băiatul pe care-l iubeam acolo nu m-a mai așteptat, se însura cu alta. În noaptea în care am aflat am albit. În România nu mai aveam nimic, fără radio și fără tv, mă certasem cu părinții, aveam doar o rochie de mireasă și verighetele pregătite”, a povestit artista.

Aceasta a adăugat că în acea noapte, după ce și-a predate documentul de călătorie la Direcția de Pașapoarte, a vrut să se sinucidă.

„Am lăsat pașaportul acolo, eram debusolată total, mă gândeam să mă sinucid. Mergând pe stradă am dat de doamna Elena Deleanu, directoarea de la tearul Giulești. Ea mi-a salvat viața. Exact în seara aceea mi-a pus spectacol și m-a salvat”, a precizat Adriana Trandafir.

Declarată moartă chiar de ziua sa

O altă experiență dramatică prin care a trecut este cea în care a fost declarată moartă chiar de ziua sa. A intrat în șoc anafilactic.

„Am fost și în moarte clinică, dar cred că am niște îngeri păzitori care m-au învățat să merg mai departe. Am făcut un șoc anafilactic, chiar de ziua mea. Întâmplător mă aflam chiar în curtea spitalului CF2 din București. Am fost luată și declarată moartă. Țin minte că m-am dus în tunel până sus, era atât de frumos și bine acolo, nu mi-a fost frică de moarte, acum pot să vorbesc ușor despre ea. Până unde am ajuns a fost bine, de aia mi-a părut rău că m-am întors, a fost o experiență foarte interesantă”, a mărturisit actrița.

Cel mai mare regret

După toate încercările vieții, Adriana Trandafir spune că are un singur regret: că a fost o mamă lipsă. Își reproșează faptul că nu a fost clipă de clipă alături de copii săi, pe care i-a născut foarte târziu, la 35 și 45 de ani. Spune că a suferit mult pentru că se afla în turnee și nu cu copiii săi. Cu toate acestea, spune că abia așteaptă să devină bunică pentru a-și spăla păcatele.

„Eu o să fiu cea mai excepțională bunică însă. Am să fiu bunica ideală, îmi doresc enorm lucrul acesta, așa de mult mi-aș dori să-mi spăl păcatele…”, spune actrița.

Dacă ar putea să mai ia viața de la capăt, Adriana Trandafir a spus că nu ar mai face niciodată teatru, ci s-ar înscrie la Crucea Roșie Internațională. De asemenea, regretă că nu a avut mai multi copii.