Liviu Mihaiu a făcut propria sa anchetă jurnalistică pentru a putea descoperi adevărata poveste din spatele șpăgii de 2 milioane de euro pe care Sorin Ovidiu Vântu ar fi dat-o pentru ca postul de guvernator al Deltei Dunării.

„Povestea cu Vîntu am mai scris-o eu așa, dar n-am scris-o în detaliu. Povestea acestei numiri. Eu, cu Tăriceanu mă cunoșteam din 1990. L-am dus, înainte de numirea mea, în Deltă. I-am arătat și distrugerile, și…. Și m-a ascultat omul. Era prim ministru. M-am dus la Sulina. El e puțin grec, a recunoscut chestii grecești pe acolo. Și i-a plăcut ce fac eu cu Asociația Salvați Delta.

Și a apărut asta în 2016. A căzut ca un meteorit în cap. Habar n-aveam de nimic. Că, oricum, Vîntu a dat multă șpagă la viața lui, să ne înțelegem. Dar nu spunea la toți că dă șpagă. Și după, a fost foarte interesant că să faci o anchetă în care tu ești personaj al anchetei. Anchetă jurnalistică. Banii, când s-au dat, unde au ajuns, dacă au ajuns, care e motivația banilor… Și-am aflat și eu unde au ajuns. Banii au ajuns la acei doi evrei care au făcut campania electorală din 2008, pentru partid. Și, banii n-au fost dați pentru mine. Că, vorba lui Vîntu, „Băi, eu dacă voiam să am guvernator, puteam să cumpăr orice decizie a Guvernatorului din momentul respectiv. Sau a șefului lui. NU asta e problema. Cu 10-15.000 rezolvam ce voiam. Nu am dat 2 milioane pe Mihaiu.”

El au dat banii pentru altceva. Au dat la campania electorală, cum se cotiza, și-ntr-o parte, și-n alta. Plus că el avea un plan, că de aia am aflat. Avea un plan să-l izoleze pe Blaga cu PD-ul, că singurul care lătra la Băsescu și se mai lua la șuturi cu Băse, ca președinte, era Blaga. Buldogul. Așa-zis Buldogul.

Și-atunci, el avea operațiuni de-astea megalomaniace. A apărut scandalul, ceea ce e foarte bună coincidența, este că a apărut scandalul exact cu câteva zile înainte de prescriere și exact cu două luni înainte de campania electorală.

Adică, bă, cu două luni înainte de campania electorală, când ALDE avea 9-10%, 12%, avea bine. Și în astea două luni de rulat cu acoperiții la televizor, dosarul, a scăzut până la 5%. Nu sub 5%, ghinion. Și astfel, s-a închis coaliția PSD-ALDE. Coincidență sau lovitură de stat?”, se întreabă Liviu Mihaiu.

Interviul cu Liviu Mihaiu îl puteți urmări aici.

Iar asta scriam eu pe această temă, în 31 iulie 2016: Lovitura de grație pe care a dat-o Vîntu în cazul „Mită pentru Olteanu și Tăriceanu“

Adelina Pestritu l-a executat pe nepotul mitocan a lui Becali. Ce sumă i-a luat vedeta

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri