Lucruri mai puțin cunoscute despre regele Mihai. Nu a avut niciodată un nume de alint

Lucruri mai puțin cunoscute despre regele Mihai. Nu a avut niciodată un nume de alint
Cel mai longeviv rege al României, Mihai I, a fost contemporan cu 16 președinți ai SUA.

A fost unul dintre cei mai iubiți conducători ai României, a vizitat toată lumea, însă nu a ajuns niciodată în Australia.

Lucruri mai puțin cunoscute despre regele Mihai. Nu a avut niciodată un nume de alint

Istoricii spun că Regele Mihai I a fost unul dintre cei mai iubiți conducători din lume. Contemporan cu 8 Suverani Pontifi și 4 regi ai Marii Britanii, sunt lucruri neștiute despre Majestatea Sa pe care Casa Regală le-a dat publicității după trecerea în neființă a Regelui.

 

Regele a mâncat toată viața la prânz un singur fel de mâncare

Un lucru pe care nu l-a cunoscut nimeni, a fost faptul că de fiecare dată când Regele Mihai I și Regina Ana s-au mutat în casă nouă, prima piesă ascultată a fost Poema Română, de George Enescu. Considerau acest obicei ca fiind o binecuvântare a casei. De asemenea, întotdeauna cuplul regal mâncau la prânz un singur fel de mâncare, iar masa dura o jumătate de oră. Cât privește cina, începea mereu la ora 18.30, cuprindea două feluri de mâncare și dura tot 30 de minute.

Regele și Regina au scris împreună o piesă de teatru

De asemenea, nimeni nu a cunoscut faptul că Ana și Mihai I au scris împreună în anul 1960 o piesă de teatru. Acesta s-a numit Alegerea (The Choice, în original) și povestea lupta dintre sistemele capitalist şi comunist şi rolul credinţei în salvarea omului. Până în prezent, piesa nu s-a jucat niciodată în România. A fost însă publicată în mai multe volume, în românește.

Părul Regelui Mihai I nu a albit niciodată

Din anul 1996 și până au trecut la dreapta Domnului, Regina și Regele au avut alături, în Elveția, măicuţe trimise de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, de Mitropolitul Banatului și de Mitropolitul român ortodox al Europei Occidentale. Drept sprijin și ajutor spiritual. Și pentru că Dumnezeu e sigurul care face minuni, părul regelui Mihai I nu a albit niciodată, păstrându-și toată viața culoarea naturală.

A lucrat ca agent de bursă la New York

Un alt lucru neștiut despre Majestatatea Sa este că a lucrat ca agent la bursă la New York. De-a lungul vieții, cuplul regal a avut mereu animale de companie, dar doar câini. În primii ani în care au fost exilați, Regele și Regina au avut o mică fermă de găini. În fiecare duminică, aceștia vindeau ouăle la piață pentru a strânge banii necesari traiului de zi cu zi.

Sursă foto: europa fm