Simona Ionescu / Redactor Șef

Abraham Lincoln a avut o viziune înfricoșătoare. Președintele a văzut în oglindă ceva uluitor

Abraham Lincoln a avut o viziune înfricoșătoare. Președintele a văzut în oglindă ceva uluitor
Poveștile despre un președinte fantomă care rătăcea pe coridoarele și camerele Casei Albe dăinuie de mai bine de un secol.

Abraham Lincoln avut o viziune înfricoșătoare. Este cel de-al șaisprezecelea președinte al Statelor Unite (1861-1865) și este amintit pentru rolul său vital ca lider în conservarea Uniunii în timpul războiului civil și începerea procesului care a dus la sfârșitul sclaviei în Statele Unite. 

Abraham Lincoln este amintit pentru caracterul său, discursurile și scrisorile sale și ca un om de origini umile a cărui determinare și perseverență l-au condus la cel mai înalt post al națiunii. De asemenea, este amintit pentru moartea sa prematură – și presupusa lui viață de dincolo în Casa Albă.

De ani de zile, președinții, primele doamne, oaspeții și membrii personalului de la Casa Albă au susținut că fie l-au văzut pe Lincoln, fie au simțit prezența lui. Poziția melancolică a lui Lincoln însuși și mai multe cazuri de îngrijorare ciudată din partea sa, se adaugă doar legendelor fantomei Marelui Emancipator.

Abraham Lincoln și-a văzut propria moarte

Abraham Lincoln a avut o viziune înfricoșătoare. În momentul realegerii sale din 1864, liniile adânci au gravat fața lui Lincoln și cercurile grele și negre i-au subliniat ochii. În cei cinci ani de când era comandant, dormise puțin și nu-și luase vacanțe. Poate că tristețea lui a fost mai mare decât ar recunoaște chiar el: Lincoln a visat propria moarte.

Ward Hill Lamon, un prieten apropiat al președintelui, a scris ceea ce i-a spus Lincoln într-o seară la începutul anului 1865.

„Acum vreo zece zile m-am retras foarte târziu…Am început să visez. Se părea că există o liniște de moarte în mine. Apoi am auzit suspine înăbușite, de parcă mulți oameni plângeau. Am crezut că mi-am părăsit patul și am plecat pe lumea cealaltă… Am ajuns în Camera de Est. 

În fața mea era un catafalc, pe care stătea un cadavru înfășurat în veșminte funerare. În jurul acestuia erau staționați soldați care acționau ca gardieni. Și era o mulțime de oameni, unii privind cu tristețe cadavrul, al căror chip era acoperit, alții plângând. L-am întrebat pe unul dintre gardieni cine este mort în Casa Albă? 

Acesta mi-a răspuns că este Președintele și că a fost ucis de un asasin”, a povestit președintele. 

Moartea lui Lincoln

Nu a fost prima dată când Lincoln și-a „văzut” propria moarte. La scurt timp după alegerea sa din 1860, văzuse o imagine dublă a feței sale reflectată într-o oglindă în casa sa din Springfield, Illinois. Una era fața lui „reală”, cealaltă o imitație palidă. 

Soția superstițioasă a lui Lincoln, Mary Todd Lincoln, nu a văzut imaginile în oglindă. Cu toate acestea, ea a fost profund tulburată de relatarea soțului ei despre incident. Ea a profețit că imaginea mai clară indica faptul că el va îndeplini primul său mandat. 

Imaginea slabă, în formă de fantomă, era un semn, a spus ea, că el va fi renominat pentru un al doilea mandat, dar nu va trăi pentru a-l finaliza.

La 14 aprilie 1865, președintele Lincoln a fost împușcat de un simpatizant din sud, John Wilkes Booth, în partea din spate a capului, în timp ce îl privea pe verișorul lui la Ford’s Theatre. A murit la 7:22 în dimineața următoare, 15 aprilie 1865.

Primul centru de vaccinare non-stop a fost deschis. Ce se întâmplă și cine poate veni aici

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre