Simona Ionescu / Redactor Șef

Femeie îngropată în beton, într-un club în care cânta Jimi Hendrix. Descoperire după zeci de ani

Femeie îngropată în beton, într-un club în care cânta Jimi Hendrix. Descoperire după zeci de ani
O femeie îngropată în beton a fost descoperită după zeci de ani, într-un club în care cânta și celebrul Jimi Hendrix în anii ’60. Descoperirea a ridicat întrebări și a reprezentat o reală provocare pentru NYPD (Poliția New York).

O descoperire macabră a avut loc în „The Scene” din New York, clubul în care cântau, în anii ’60, artiști precum Jimi Hendrix sau Pink Floyd. Resturile de oseminte găsite s-au dovedit a fi ale unei femei care fusese îngropată în beton. Inițial, osemintele au fost descoperite în anul 2003, iar femeia, care până recent fusese denumită generic „Midtown Jane Doe”, a rămas neidentificată timp de două decenii. 

The Scene era locul unde în anii ’60 cântau celebrități precum The Doors (foto) sau Jimi Hendrix
Foto: msmokemusic.com

Însă recent, cu ajutorul noilor tehnologii, identificarea pe bază de ADN a femeii a fost în sfârșit posibilă. Cu toate că inițial polițiștii au crezut că au de-a face cu o victimă a atentatelor din 11 septembrie 2001, o verificare mai atentă a arătat ceva bizar. 

Tânăra din beton fusese dată dispărută la finalul anilor 1960

Rămășițele îi aparțineau de fapt lui Patricia Kathleen McGlone, o adolescentă din Sunset Park, Brooklyn, care a fost văzută ultima dată la sfârșitul anilor 1960, cam tot atunci când s-a închis, de altfel și clubul în care cânta Hendrix. 

Detectivul Ryan Glas de la Cold Case Squad din cadrul NYPD, o divizie care se ocupă cu cazurile de crime foarte vechi și greu de rezolvat, a putut confirma, după ani de efort, condițiile în care a murit tânăra. 

Tânăra a fost sugrumată și îngropată în beton

Cadavrul tinerei a fost descoperit atunci când muncitorii au spart o placă din beton din subsolul clădirii și au descoperit un craniu uman. În interior se afla și un ceas de mână, câteva jucării pentru copii și un inel cu sigiliu cu inițialele PMcG.

Detectivul Ryan Glas de la Cold Case Squad din cadrul NYPD.a reușit reconstituirea cu ajutorul tehnologiei moderne a feței tinerei îngropate în beton
Foto: NYPD

Testele au arătat că McGlone avea între 17 și 19 ani când ar fi fost sugrumată mortal, cu un fir electric, înfășurată într-un covor și apoi îngropată și acoperită cu ciment în subsolul clădirii în care a funcționat The Scene, care s-a închis în 1969. 

NYPD a folosit genealogia pentru a da de urma rudelor tinerei 

Detectivul Glas a mărturisit că el și colegii săi au folosit genealogia pentru a afla mai multe despre tânără. După ce partea paternă nu le-a adus niciun răspuns, câteva informații importante au venit din partea maternă. A fost găsită astfel în Florida o femeie de 90 de ani care s-a dovedit a fi o verișoară îndepărtată a lui „Midtown Jane Doe”. 

În beton s-a găsit de asemenea și un inel cu inițialele PMcG
Foto: NYPD

Aceasta și-a amintit că sora ei avea grijă de niște veri mai mici cât timp a locuit în Brooklyn, testele ADN sugerând că unul dintre acești veri era „Midtown Jane”. În final, anchetatorii au obținut și alte probe care au dus la identificarea certă a rămășițelor.

Poliția îl caută pe criminalul tinerei 

Glas a verificat înregistrările publice ale bisericii din Brooklyn, pentru a afla ce s-a întâmplat cu McGlone. Astfel, s-a aflat că a urmat școala catolică și apoi a fost la liceu doar 8 zile, pentru că s-a căsătorit cu un bărbat de aproximativ 30 de ani în 1968 sau 1969, după care a dispărut.

Cândva cel mai celebru din America, clubul lui Steve Paul, închis în 1969, este acum subiectul unei investigații de crimă
Foto: msmokemusic.com

Glas a spus că soțul misterios al tinerei a avut legătură cu clădirea în care a fost găsit cadavrul ei. „Încă lucrăm la obținerea de informații despre el, încercând să verificăm care este situația. În acest moment al anchetei, ceea ce pot spune este că el are o legătură cu locul în care a fost găsită ea”, a declarat Glas.

Clubul „The Scene”, închis din cauza lipsei de protecție a mafiei locale 

The Scene a fost printre cele mai celebre cluburi din anii ’60. Deschis undeva în anul 1965 de către Steve Paul, un tânăr de 24 de ani care avea în spate o carieră de ziarist, The Scene a devenit rapid cel ma celebru club rock din America. 

Jimi Hendrix obișnuia să cânte des la The Scene
Foto: msmokemusic.com

Din păcate, faima clubului a durat doar câțiva ani, acesta fiind închis în 1969, adică practic în aceeași perioadă în care dispărea fără urmă și tânăra găsită îngropată în beton la zeci de ani distanță. 

Afiș cu Jimi Hendrix din perioada în care susținea concerte la celebrul The Scene
Foto: msmokemusic.com

Deși motivul pentru care s-a închis The Scene nu este cunoscut cu siguranță, un alt proprietar de club de la acea vreme a spus că Steve Paul ar fi închis pentru că a refuzat să plătească taxă de protecție către mafia locală. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre