Nu putem rămâne nepăsători în fața morții și totdeauna încercăm să găsim răspunsuri privind marea trecere. Ce nu ați știut niciodată până acum.
Ne naștem, trăim și murim. Oricât ar încerca cineva să schimbe acest ciclu, este inevitabil. Iar atunci când cineva trece în lumea celor drepți, durerea e imensă, dar tradiția cere ca persoana care a ajuns la dreapta Domnului să fie înmormântată. Se va săpa o groapă de doi metri adâncime, unde defunctul va fi introdus.
De ce are însă groapa această dimensiune? Există mai multe posibile explicații. Un motiv ar fi înălțimea groparilor, care ar fi putut să arunce pământul cu lopata, fără să folosească o scară.
Hoții nu ar putea să intre și să profaneze mormintele
Un alt motiv pentru care gropile se fac de doi metri adâncime ar fi faptul că la o asemenea adâncime, hoții care ar dori să fure obiectele de valoare ale mortului ar fi puși în dificultate. Așa sunt evitate profanările de morminte.
De asemenea, specialiștii spun că s-ar fi luat decizia ca gropile să aibă doi metri adâncime după ciuma care a avut loc în anul 1665, în Londra. S-a decis atunci că adâncimea de doi metri (adică șase picioare) ar opri virusul să iasă la suprafață, dar și animalele care ar vrea să dezgroape cadavrele.
De ce se pune o cruce de lemn și una de piatră
O altă întrebare la care cu greu oamenii au găsit răspuns este de ce la mormântul unei persoane se așează o cruce de lemn și una de piatră. Potrivit tradiției, crucea de lemn se pune pentru că însuși Mântuitorul a fost răstignit pe un asemenea obiect, iar după trei zile a Înviat.
Tradiția spune că o cruce de lemn se va ține până într-un an de când a decedat un membru al familiei, apoi se va înlocui cu una de piatră sau marmură, pentru a se păstra în timp.
El este Oscar, pisoiul care știe cine moare și cine nu
Când vine vorba despre trecerea în cealaltă lume, animalele simt cel mai bine. Cel mai celebru în acest caz este motanul Oscar, care a prezis 50 de decese în cinci ani și nu a greșit niciodată. Animalul a ajuns la un moment dat la centrul de bătrâni din statul american Rhode Island și a refuzat să mai plece.
Chiar dacă nu prea acceptă să fie mângâiat și alintat, în momentul în care simte că cineva urmează să plece din această lume, se schimbă radical. Micuțul se duce la patul muribundului și nu pleacă de lângă acesta până la final. De multe ori, nu este lăsat în salon și atunci miaună și zgârie ușa, până este primit. După ce și-au dat seama de capacitățile acestora, asistentele și medicii s-au ajutat de micuț.
El era pus la patul unei persoane despre care credeau că nu va mai trăi, însă au existat multe cazuri în care Oscar pleca și se duce la altcineva. După ce a văzut ce e în stare să facă, medicul geriatru, profesor la Universitatea Brown, David Dosa, a publicat despre el un articol extraordinar în New England Journal of Medicine.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook