Simona Ionescu / Redactor Șef

Locuri bântuite, care te înfioară. Doar curajoșii pot ajunge aici. Sunt fantome la orice pas (II)

Locuri bântuite, care te înfioară. Doar curajoșii pot ajunge aici. Sunt fantome la orice pas (II)
Dacă sunteți plini de adrenalină și vreți să petreceți câteva zile de vacanță în locuri bântuite, trebuie înainte de toate să respirați adânc. Curajoșii să facă primul pas.

Dacă faceți parte din categoria celor curajoși cărora nu le e frică de nimic, atunci puteți merge în aceste locuri unde misterul e la el acasă. Iată câteva locuri bântuite, unde fantomele se plimbă nestingherite.

Orașul fantomă Aunted la Noria

La Noria a fost cândva o comunitate înfloritoare, dar condițiile de trai și de muncă erau grele, comparate chiar cu sclavia. Din cauza acestor vremuri tumultoase, mulți ocupanți și copiii lor s-au confruntat cu morți bruște și oribile. Unul dintre cele mai vechi orașe ale exploatării de salpetru a avut în trecut magazine, o școală, o biserică, fiind legat Iquique printr-o linie de cale ferată.

Lovitura finală pentru această economie a fost dată în timpul Primului Război Mondial, când a fost descoperită o alternativă sintetică la salpetru. După aceasta, La Noria a fost abandonată încet de către ocupanții săi. Din acel moment, la Noria a suferit mult din cauza jafurilor, cimitirul fiind cel mai afectat.

Orașul fantomă Aunted la Noria

Furia sufletelor îngropate

Plimbarea prin marea de cruci de lemn din cimitire face ca acest jaf să fie evident. Cantități uriașe de sicrie zac expuse, multe dintre ele prezentând rămășițele celor îngropați în ele. Intrarea în acest cimitir nu este pentru cei slabi de inimă și ar trebui să fie atenți unde calcă, oase umane fiind împrăștiate peste tot, existând și puțuri de mină adânci.

Legenda spune că multe dintre sufletele îngropate în cimitirul La Noria au devenit furioase și confuze din cauza tulburărilor din mormântul lor. Se spune că, după apusul soarelui, morții se ridică din morminte și se îndreaptă spre orașul La Noria. Această legendă fantomatică a fost susținută chiar și de mărturii ale martorilor oculari, oameni care susțin că au văzut acest fenomen.

Fortul Bhangarh din Rajasthan, cel mai înfricoșător loc din India

Construit în secolul al XVII-lea, acest fort este considerat a fi cel mai înfricoșător dintre toate locurile bântuite din India. Cufundate în istorie și folclor deopotrivă, ruinele abandonate ale Bhangarhului trezesc un sentiment de întuneric și de goliciune înfiorătoare. Ultimii câțiva locuitori care au fugit din oraș susțin că spiritele neliniștite se plimbă noaptea prin Bhangarh Fort și se pot auzi zgomote ciudate, cum ar fi țipete, voci de femei care plâng și sunete de brățări care se ciocnesc.

Cel mai înfricoșător loc din India

Magicianul Singhia

Deși există versiuni variate ale misterului care înconjoară Bhangarh, cea mai populară poveste spune povestea unui magician pe nume Singhia, care se îndrăgostește de prințesa locală Ratnavati și încearcă să o vrăjească. Când prințesa află de planul său malefic, îi ordonă moartea, dar înainte de a muri, magicianul blestemă orașul și locuitorii acestuia. Și, de atunci, nimeni nu a mai putut trăi liniștit acolo.

Spiritele care alunecă din copacii pădurii Aokigahara din Japonia

Pădurea Aokigahara este o pădure densă și întunecată, situată la poalele Muntelui Fuji din Japonia. Cunoscută mai bine sub numele de Pădurea Sinucigașilor, este acoperită cu tufișuri dese și copaci răsuciți și se spune că atrage mulți vizitatori și excursioniști nevinovați în capcana sa demonică.

Aproape lipsită de viață animală, pădurea este sinistru de liniștită și un loc popular pentru a-și pune capăt zilelor. Se spune că aceste spirite îngrozitoare ale sufletelor neliniștite alunecă printre copaci, formele lor albe și schimbătoare fiind ocazional zărite cu coada ochiului de vizitatorii neștiutori. De aceea nu se recomandă sub nici o formă vizitele nocturne!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre