Simona Ionescu / Redactor Șef

Misterul satului în care, timp de un deceniu, s-au născut doar fete

Misterul satului în care, timp de un deceniu, s-au născut doar fete
Suprapopularea planetei e o problemă serioasă. Iar pe lângă ea, o alta e reprezentată de numărul mare de fete și femei în anumite comunități. De exemplu chinezii au o mare problemă cu fetele. Familiile în care vin pe lume fete se consideră urmărite de ghinion. Bărbații sunt. mai puțini, și e dificil de găsit un partener. Dar ce s-a s-a întâmplat într-un sat întrece orice v-ați putea imagina.

Miejsce Odrzanskie este un sat din Polonia, unde, timp de un deceniu, s-au născut doar fete. Familiile nu au avut de ales, și, în lipsa băieților, le-au învățat pe fete muncile grele. Din cauza numărului mic de bărbați din localitate, funcțiile de conducere din sat care, în mod tradițional le-ar reveni bărbaților, au fost ocupate de femei. Primarul a fost femeie, toți pompierii sunt femei tinere, chiar și șoferii de tractoare sunt tot femei.

Misterul satului în care, timp de un deceniu, s-au născut doar fete

De mai bine de 10 ani, în micul sat din Polonia nu s-a născut niciun băiat. Spre disperarea familiilor. Care au tot încercat să aducă pe lume copii, în speranța că vor apărea și unii de gen masculin.

Misterul satului în care, timp de un deceniu, s-au născut doar fete

Fosta primăriță, Krystyna Zykziak, le-a spus ziariștilor de la The Sun că nu poate să-și explice cum de în ultimii 10 ani, fără excepție, toate cuplurile din sat au adus pe lume numai fete. „Poate este ceva în apă. Întotdeauna au fost mult mai multe femei decât bărbați, dar acum chiar nu mai avem bărbați de o anumită vârstă. Cuplurile care își doresc fetițe se mută la noi pentru a vedea dacă magia locului funcționează”, povestea primărița.

Populația comunei Miejsce Odrzanskie a scăzut drastic în ultimul secol. Dacă în 1945 erau 1.200 de persoane, acum mai sunt doar vreo 300.Un motiv ar fi migrația populației în statele unde nivelul de trai este mai ridicat. Și unde familiile pot naște băieți. Dar nu pleacă toți. Abia acum un an „blestemul fetelor” pare că s-a rupt. În pandemie, o tânără a adus pe lume un băiat.

Misterul satului în care, timp de un deceniu, s-au născut doar fete

A fost primul născut după mai bine de un deceniu. Anna Miłek, mândra mămică, spune că a fost un dublu miracol. Primul, că are un băiat. Al doilea că a rămas însărcinată și că a putut duce la final sarcina, în condițiile în care medicii nu i-au dat nicio șansă. Actualul primar, Rajmund Frischko, se declară optimist.

Sursa foto: Facebook

Oamenii de știință au demonstrat că norocul există. Ne arată cum să-l atragem!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre