Simona Ionescu / Redactor Șef

Există o trusa de vânător de vampiri, veche de secole. Nimeni nu vorbește despre ea, deși obiectele din interiorul ei sunt reale dovezi

Există o trusa de vânător de vampiri, veche de secole. Nimeni nu vorbește despre ea, deși obiectele din interiorul ei sunt reale dovezi
O trusă de vânător de vampiri pare ceva desprins dintr-o lume supranaturală. Dar se pare că astfel de lucruri au existat, iar unele încă supraviețuiesc.

Trusa de vânători de vampiri conține țepușe din lemn, un crucifix și un rozariu, simboluri ale catolicismului în fața legendelor vampirilor din Europa de Est. Recipientele cu usturoi, apă sfințită și „pământ sacru” sunt instrumente practice pentru a alunga creaturile nopții. Indiferent dacă este percepută ca un artefact autentic sau un lucru elaborat, trusa pentru uciderea rămâne un martor tăcut al unor credințe vechi de secole.

O trusă de vânător de vampiri a aparținut unui lord din Marea Britanie

O trusă bizară de accesorii paranormale, care include sfeșnice, cruciulițe și pistoale, a fost deținută cândva de Lordul Hailey din Marea Britanie. A fost vândută cu 13.000 de lire sterline la o licitație din Derbyshire, de cinci ori mai mult decât prețul orientativ. Nu este clar cât de în serios a luat Lordul Hailey amenințarea vampirilor sau dacă trusa a fost folosită vreodată.

Baronul Hailey, vânătorul de vampiri

Mai multe obiecte au fost ștampilate cu inițialele Lordului Hailey

Cutia cu încuietoare din secolul al XIX-lea are două cruciulițe din alamă pe capac, care acționează ca niște încuietori glisante secrete. În interior se află mai multe crucifixuri, o pereche de pistoale asortate, un flacon de pulbere din alamă, apă sfințită, o Biblie gotică, un ciocan de lemn, un țăruș, sfeșnice din alamă și mărgele de rozariu. Mai multe obiecte au fost ștampilate cu inițialele Lordului Hailey.

De asemenea, a fost inclusă și o documentație a Poliției Metropolitane care aparent înregistra un „inamic străin” în 1915,  în timpul Primului Război Mondial. William Malcolm Hailey, primul baron Hailey, s-a născut în 1872 și a ajuns guvernator al Punjabului între 1924 și 1928 și guvernator al Provinciilor Unite între 1928 și 1934. A murit în 1969 și are o placă comemorativă în Westminster Abbey.

Trusă de vânători de vampiri

„Sarcina de a ucide un vampir era extrem de serioasă, iar relatările istorice sugerau necesitatea unor metode și instrumente speciale”

„Vampirii fac parte din cultura populară de mai bine de 200 de ani. Ei sunt consacrați în folclorul european. Publicarea cărții The Vampyre a lui John Polidori, în 1819, a avut un impact major, iar aceasta a fost urmată de Dracula, clasicul lui Bram Stoker din 1897.

Cu toate acestea, credința în vampiri și superstițiile ciudate datează de și mai mult timp și persistă până în prezent. Sarcina de a ucide un vampir era extrem de serioasă, iar relatările istorice sugerau necesitatea unor metode și instrumente speciale”, a declarat Charles Hanson, proprietarul casei de licitații Hansons Auctioneers.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre