Există un secret. Pe ce „limbă” trebuie să vorbească bărbații și femeile ca să se înțeleagă bine

Bărbații și femeile s-ar putea să vorbească aceeași limbă, dar asta nu înseamnă că se înțeleg. Un studiu a constatat că, cuvintele și expresiile pot avea semnificații diferite pentru fiecare dintre noi atunci când vorbim.

Psihologia arată lucrurile pe care bărbații și femeile trebuie să le schimbe în stilurile lor de comunicare pentru a se înțelege mai bine.

Uneori, nu putem comunica fără să ne certăm sau să ridicăm vocea. Dar dacă sunteți dispus să depuneți un efort mental, puteți învăța cum să comunicați mai bine unul cu celălalt și să vă salvați câteva neînțelegeri, lacrimi și suspine pe termen lung, cu doar puțină psihologie.

Pentru femei: nu citiți între rânduri

Psihologia arată lucrurile pe care bărbații și femeile trebuie să le schimbe în stilurile lor de comunicare pentru a se înțelege mai bine. Există dovezi că femeile citesc mai mult în sensul interpersonal în mesajele cu colegii lor.

Cu alte cuvinte, ele tind să „citească între rânduri” și să atribuie valorile intimității și apropierii cuvintelor partenerului lor. Pe de altă parte, bărbații sunt mai literali și s-ar putea aștepta doar ca centrul conversației să fie pe un subiect.

Un exemplu ar fi ilustrația de mai sus. Dacă spune „Avem semifinale astăzi!” vrea să spună asta. Nu înseamnă „Aș prefera să fiu cu prietenii mei, ești plictisitoare!”

Înțelegerea a ceea ce își doresc reciproc dintr-o conversație într-o relație va ajuta la reducerea diferențelor. Această traducere obiectivă va permite, de asemenea, fiecărui membru să se simtă prețuit în relație. 

Pentru bărbați: Nu sfătuiți, doar ascultați

Ah! Obișnuitul „Pur și simplu nu îl înțelegi…”. Ei bine, poate ar trebui să fie mai mult ca „Nu înțelegi de ce”.

Femeile tind să vadă comunicarea ca pe o modalitate de a explora sentimentele și de a se simți confortate de partenerii lor. Nu caută o soluție! Pentru ea contează mai mult despre călătorie și conversație. În partea opusă, însă, bărbații au tendința de a dori să se gândească la soluții clare, sfaturi sănătoase și vor să le ofere cât mai repede posibil. 

Din această cauză, cuplurile pot câștiga doar prin înțelegerea mai bună a ceea ce caută celălalt. El vrea să dea sfaturi, dar ea vrea doar să fie auzită.

Pentru femei: Înțelegeți că bărbații se bucură și de un „timp pentru mine”

Bărbații sunt adesea acuzați că sunt necomunicativi sau retrași, iar la suprafață acest lucru poate părea adevărat. Dar femeile ar putea avea multe de câștigat din înțelegerea motivelor acestui comportament.

Dacă bărbatul tău pare puțin izolat, acest lucru înseamnă probabil că face doar o pauză rapidă de la problemele sale. Acest mini-vacay poate lua forma unui maraton de jocuri video, vizionarea TV sau citirea. Nu vă supărați – dați-i spațiul! Și asigurați-vă că îl faceți să simtă că totul va fi în regulă, făcându-i să știe că aveți încredere că este pe primul loc.

Sursă: brightside.me

Mirela Vaida a recunoscut: „Lumea nu ştie asta despre mine!”