Lumea teatrului, din nou în doliu. S-a stins o mare personalitate. A fost umbra lui Ion Caramitru

Lumea teatrului, din nou în doliu. S-a stins o mare personalitate. A fost umbra lui Ion Caramitru
Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, a dat vestea tristă. Ne-a părăsit un mare om.

Pe contul său de socializare, Lucian Romașcanu a postat un mesaj plin de durere. A murit un prieten de suflet.

Lumea teatrului, din nou în doliu. S-a stins o mare personalitate. A fost umbra lui Ion Caramitru

Ioan Onisei, directorul general interimar al Teatrului Național a plecat într-o lume mai bună. Cel care a dat vestea îndurerară a fost Lucian Romașcanu pe contul său de socializare. ”Acum am primit o veste tristă, una din prea multele care au venit din lumea culturii în ultima vreme… Ioan Onisei, directorul general interimar al Teatrului Național, a plecat dintre noi.

Jurist de profesie a fost un mare susținător al culturii în diversele poziții pe care, cu onoare, le-a ocupat: deputat, vicepreședintele CNA, director general adjunct al TNB de peste 7 ani. A participat, cu discreție și profesionalism, la succesele TNB, fiind umbra ubicuă a altui mare dispărut, Ion Caramitru. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, a scris Lucian Romașcanu pe Facebook.

Cine a fost Ioan Onisei

Mare susținător al culturii, Ioan Onisei a văzut lumina zilei în Piatra Neamț. A absolvit Facultatea de Drept din București, promoția 1978 și a condus ca interimar Teatrul Național din București, după ce marele actor Ion Caramitru, cu care a făcut echipă din 2014, a plecat dintre noi.

Ioan Onisei a deținut și funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț în perioada 1992-1996, dar și secretar de stat la Ministerul Culturii, în două rânduri. De asemenea, acesta a fost deputat în perioada 2000-2004, iar între anii 2007- 2012 a fost membru în Consiliul Național al Audiovizualului. Ca parlamentar, Ioan Onisei s-a remarcat drept membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Belarus și UNESCO.

Nu în ultimul rând, acesta a fost membru în colectivul de redactare al proiectului de modificare a Legii Administrației Publice Locale, unde și-a adus un aport important. Ioan Onisei a împlinit 68 de ani pe 4 februarie.

Sursă foto:

Recomandarile noastre