Bancul zilei – Management made in Romania: proba de caiac

Bancul zilei – Management made in Romania: proba de caiac
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! Am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro.

O companie românească și una germană au convenit să desfășoare un turneu de canotaj cu caiac la nivelul 8+1. După o practică și exersare lungă și grea, ambele echipe participă la competiția sportivă… dar Germania iese învingătoare cu un avans de 1 km. Managementul a decis că motivul acestei înfrângeri zdrobitoare trebuie aflat, așa că au angajat o firmă de consultanță care să investigheze problema și să recomande acțiuni corective.

După mai multe săptămâni de investigații, s-a constatat că echipa germană a avut opt oameni la vâsle și unul la cârmă, pe când românii au avut un om care vâslea și opt oameni la cârmă. Așa că, după un an de studii și milioane de dolari cheltuiți ca să analizeze problema, firma de consultanță a ajuns la concluzia că sunt prea mulți oameni la cârmă și prea puțini la vâsle în echipa României.

Deci, pe măsură ce se apropia ziua cursei din anul următor, structura manageriala a echipei invinse a fost complet reorganizată.
Noua structură cuprindea: patru manageri de cârmă, trei manageri zonali de cârmă și un nou sistem de urmărire a performanțelor pentru omul de la vâsle, ca să i se asigure stimulent în muncă.

Anul următor, germanii iar au câștigat, acum cu un avans de 2 km. Umiliți, cei din corporația românească l-au concediat pe vâslaș pentru performanțe slabe și au acordat managerilor o primă, pentru că au descoperit unde era problema.

Recomandarile noastre