Maradona și marele premiu împărțit cu Pele

Maradona și marele premiu împărțit cu Pele
A împlini 60 de ani pe 30 octombrie și a murit peste 25 de zile. A apucat, însă, să se bucure de omagiile pe care i le-au adus fanii și marile publicații sportive ale lumii. A scris și un ultim mesaj înainte de operația pe creier.

Pe 1 noiembrie, Maradona a postat un mesaj cu dedicație.

„Vreau să mulțumesc revistei France Football pentru interviul și ediția specială pe care mi-au făcut-o la aniversarea de 60 de ani. A fost foarte emoționant să văd fotografiile și să retrăiesc fiecare dintre acele momente. Mulțumesc frumos!!”, a scris Maradona pe pagina lui de Facebook.

Istorie a făcut fotografia lui cu Regele Pele.

În anul 2000, o ultimă mare onoare i-a fost acordată – probabil din cauza numeroaselor sale scandaluri – doar pe „jumătate”. Atunci fanii l-au votat ”fotbalistul secolului” într-un vot organizat de FIFA pe internet. Dar federația mondială și-a înființat propriul juriu, preferându-l pe Pelé (80) l-a acest titlu. Cele două vedete au trebuit să împartă titlul. S-au fotografiat îmbrățișați, într-un adevărat gest de fair-play.

„Băiatul de aur”, așa cum a fost poreclit Maradona în Argentina, a murit știind că fanii îl vor vedea ca fiind cel mai mare fotbalist al secolului, au consemnat ziariștii germani.

Ieri, pe Twitter, fostul său club din Napoli și-a luat rămas bun cu o imagine și un text scurt: „Pentru totdeauna. La revedere, Diego „.

Președintele Argentinei a anunțat trei zile de doliu național în memoria celui mai cunoscut argentinian de pe planetă.

Beyoncé, Taylor Swift și Dua Lipa, cele mai multe nominalizări la Premiile Grammy 2021