Margherita s-a ales cu înăsprirea sentinței. S-a urcat drogată la volan

Margherita s-a ales cu înăsprirea sentinței. S-a urcat drogată la volan
Margherita a fost condamnată definitiv, după ce a condus drogată și a produs un accident în mai 2020. Atunci, Margherita de la Clejani a lovit o mașină, iar judecătorii tocmai ce i-au înăsprit pedeapsa.

Curtea de Apel Bucureşti a decis că: „Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând: În baza art. 396 alin.1, 2 şi 10 C.p.p. raportat la art. 61 C.p., condamnă pe inculpata Manole Myriam-Margareta la pedeapsa de 40.000 de lei amendă penală (200 zile amendă x 200 lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prevăzută de art. 336 alin. 2 C.p. (fapta din 23.05.2020)”.

Cu alte cuvinte, sentința Margheritei tocmai a devenit mai aspră.

Mai mulți ani pieton

Condamnată inițial la plata unei amenzi penale în valoare de 16.000 de lei, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au schimbat valoarea acesteia, care se ridică acum la suma de 40.000 de lei. În plus, dacă iniţial judecătorii i-au interzis să mai conducă timp de un an, acum instanţa i-a interzis să se mai urce la volan pentru o perioadă de trei ani.

Sentința este un definitivă: „Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 63 C.p. Conform art.66 alin. 1 lit. i C.p. aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce vehicule pentru care este necesar permis de conducere pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate privind plata cheltuielilor judiciare avansate de stat. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului formulat de Parchet rămân în sarcina statului. Definitivă.”

„Își făcea buzele” în timp ce era la volan, la șase dimineața

Fiica artiştilor Viorica şi Ioniţă Manole, cântăreaţa Margherita de la Clejani, a provocat accidentul într-o sâmbătă dimineața, în jurul orei 6:00, pe bulevardul Gheorghe Șincai din sectorul 4 al Capitalei. Cântăreaţa a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, însă, pentru că avea un comportament bizar, poliţiştii au decis să o testeze şi cu DrugTest-ul., care a relevat faptul că artista se afla sub influenţa drogurilor.

„Comportamentul necorespunzător şi gesturile necontrolate i-au determinat pe poliţişti să procedeze la testarea conducătorului auto şi cu aparatul DrugTest, care a indicat prezenţa în organism a substanţelor psihoactive, context în care, acesta a fost condusă la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.2 din Codul Penal“, a arătat comunicatul de atunci al Poliţiei. În acele ziele, Margherita de la Clejani a negat că ar fi consumat substanţe interzise şi a mărturisit că a provocat accidentul pentru că „îşi făcea buzele” în timp ce se afla la volan.