Actrița Marina Vlady a căutat iubirea toată viața. Bărbații ei au murit, unul câte unul

Actrița Marina Vlady a căutat iubirea toată viața. Bărbații ei au murit, unul câte unul
Marina Vlady este o legendă a cinematografiei franceze. Foarte frumoasă și talentată, a căutat dragostea și a fost măritată de patru ori. Nu au durat prea mult căsătoriile. Bărbații au murit unul câte unul.

Se spune că acum, la 83 de ani, Marina Vlady este în depresie și se consolează cu alcool. În realitate, sunt puține informații despre viața ei de acum. A scris mai multe cărți autobiografice care au fost traduse în mai multe limbi. Și-a povestit viața, iubirile și dezamăgirile în volumul ”Filmul vieții mele”. Despre marea ei iubire, artistul rus Vladimir Vîsoțki a scris în ”Vladimir sau zborul înterupt”.

Marina Vlady a fost supranumită „bebe-vamp”, pentru farmecul și candoarea sa. Acum are 83 de ani

Marina Vlady, vedetă de la 15 ani

Marina Vlady a fost supranumită „bebe-vamp”, pentru farmecul și candoarea sa. A cucerit publicul european și a turnat film după film. Jucase în filme încă din adolescență. A fost susținută de un mare actor și regizor celebru în acea vreme, Robert Hossein, cu care fusese căsătorită, din 1955, până în 1959.

Apoi a fost distribuită de cei mai mari regizori ai vremii în filme care au făcut înconjurul lumii. Cariera era foarte importantă pentru ea și era mereu pe drumuri pentru filmări și festivaluri. În avion l-a cunoscut și pe următorul ei soț. Era aviator, Jean-Claude Brouillet, dar căsnicia aceasta a durat aprope trei ani (între 1963-1966).

Era încă măritată cu pilotul când l-a întâlnit pe actorul român Cristea Avram, în timpul filmărilor de la București la ”Mona, l’étoile sans nom”, după romanul ”Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian. S-au îndrăgostit nebunește și și-au părăsit partenerii de viață. Cristea Avram era căsătorit cu marea actriță Olga Tudorache care a încărunțit într-o noapte când a fost părăsită.

Era încă măritată cu pilotul când l-a întâlnit pe actorul român Cristea Avram

Vladimir Vîsoțki, marea iubire

Îndrăgostit până peste cap, Avram a plecat la Paris, unde povestea lor a mai continuat o perioadă scurtă. În cele din urmă, Cristea Avram a fost părăsit de franțuzoaică, dar a continuat să joace în filme, apoi s-a mutat în Italia, la Roma. Părăsită, Olga Tudorache nu s-a mai căsătorit niciodată.

Cristea Avram s-a stins din viață, la 57 de ani, în 1989, de cancer la plămâni, după ce își pierduse întreaga familie, părinții și fratele.

Marina Vlady și-a continuat cariera. În timp ce participa la un festival de film la Moscova, în anul 1967, l-a întâlnit pe actorul, poetul, interpretul rebel Vladimir Vîsotki. Acesta avea o popularitate uriașă în fosta URSS. Era considerat genial. Cântecele lui Vîsotki  au răscolit-o pe Marina Vlady care s-a îndrăgostit fulgerător de artistul rus.

S-au căsătorit în 1970 și, timp de zece ani, s-au iubit nebunește. El trăia la Moscova, ea la Paris, unde avea contracte pentru filme. Lui, regimul Brejnev nu-i permitea decât rar să plece din țară. Însă iubirea lor a răzbit fiindcă Marina Vlady alerga în apartamentul lui din Moscova imediat după terminarea vreunui film și petreceau săptămâni sau luni împreună.

În 1980, la ora 4.00 dimineața, Marina Vlady a primit un telefon. „Volodia a murit!”. Artistul avea 42 de ani. A murit în somn de un atac de inimă. La înmormântarea sa au venit peste un milion de persoane.

În anul 1967, Marina Vlady l-a întâlnit pe actorul, poetul, interpretul rebel Vladimir Vîsotki

A încercat să se sinucidă

Când a primit vestea că Volodea al ei a murit i se părea că viața sa terminat. Și-a înecat amarul în alcool și a mărturisit că a încercat să se sinucidă. Dar a găsit salvarea în muncă și a scris 20 de cărți.

A fost salvată de un prieten de familie, medicul oncolog Leon Schwarzenberg, care o trata pe sora ei. Leon s-a îndrăgostit de ea, deși era căsătorit. A urmat cea mai lungă relaţie a Marinei Vlady. Leon şi-a părăsit familia şi i-a fost alături vreme de 23 de ani. Dar viaţa a lovit-o din nou pe actriţă. În 2003, Leon a murit de cancer.

A fost perioada ei cea mai dureroasă. Marina Vlady spune că suferinţa de a supravieţui persoanelor iubite ajunsese aproape de nesuportat. Cei pe care îi iubise muriseră. Ea continua să trăiască şi pentru ce? Făcuse alte femei să sufere, iar la 65 de ani îşi primea pedeapsa.

Marina Vlady a mărturisit că ani de zile şi-a înecat suferinţa în alcool şi că a avut din nou gânduri suicidale. A reuşit să depăşească acea perioadă. „Munca m-a salvat.”