Miliardarul Ion Țiriac l-ar fi ars la bani şi pe „tatăl Maurer”. Acuzații şoc făcute de moştenitori

Miliardarul Ion Țiriac l-ar fi ars la bani şi pe „tatăl Maurer”. Acuzații şoc făcute de moştenitori
Are o avere cu adevărat incredibilă și nu-și refuză niciodată nimic. Să fie oare adevărat că magnatul Ion Țiriac l-a lăsat fără moștenire pe fiul unei celebre personalități? Declarațiile sunt uluitoare.

Fiul fostului premier comunist Gheorghe Maurer l-a cunoscut pe Ion Țiriac la vânătoare și multă vreme l-a considerat un zeu. Situația s-a schimbat radical de ceva vreme.

Miliardarul Ion Țiriac are probleme serioase. Acuzațiile sunt foarte grave

La 59 de ani, Jean Maurer, fiul unei celebre personalități a României, fostul premier Gheorghe Maurer, a început să-și scrie autobiografia. Vrea ca toată lumea să știe cine a fost cu adevărat tatăl său, de aceea va pune pe hârtie lucruri neștiute de nimeni.

Printre multe amintiri, el va vorbi și de relația pe care Maurer senior a avut-o cu miliardarul Ion Țiriac, omul despre care are cuvinte grele, acuzându-l că i-a furat averea. Într-un interviu pentru Libertatea, Jean Maurer susține că Țiriac este creația tatălui său, al cărui mentor a fost și pe care l-a ajutat enorm să ajungă miliardarul de astăzi.

Acest om a devenit, între timp, una dintre cele mai mari dezamăgiri ale vieţii mele

„Ţiriac a fost creat, pur şi simplu, de tatăl meu. Maurer a fost un veritabil mentor al lui, pe când Ţiriac era către apogeul carierei sportive. Relaţia era absolut necesară, pentru că astfel Ţiriac putea să-şi păstreze paşaportul la întoarcerea în ţară şi să schimbe valuta câştigată afară la un curs avantajos, şi nu un dolar la un leu, cum se obişnuia. Însă acest om a devenit, între timp, una dintre cele mai mari dezamăgiri ale vieţii mele.

Ţiriac s-a apropiat de tatăl meu doar pentru a căpăta influenţă. A profitat de părintele meu. L-a folosit ca să-şi creeze imunitate, ca să aibă bani şi paşaport. Era un profitor. Taică-meu nu a făcut pentru mine câte a făcut pentru Ţiriac.”, susține Jean Maurer.

„A mai primit de la Regina Angliei un al treilea Holland & Holland, cu niște încrustații în oțel în patinele puștii cu aur”

Pe canalul de Youtube EVZ Capital, Jean Maurer a adus în discuție, printre altele, și probleme puștilor foarte scumpe care au intrat în posesia lui Țiriac. Arme a căror valoare, spune Jean, s-a ridicat la valoarea de jumătate de milion de mărci germane, în primii ani după Revoluție.

„Aș fi rămas prin testament cu puștile lui taică-miu, în număr de 32, avea puști scumpe, a primit o pușcă cadou de la Sadoveanu, cu care era mare prieten, a primit un Holland & Holland vechi pe care l-a recondiționat. A primit din partea partidului un alt Holland & Holland de calibru mare, se zice de elefant sau de porc mistreț sau de urs. Și a mai primit de la Regina Angliei un al treilea Holland & Holland, cu niște încrustații în oțel în patinele puștii cu aur. Deci o pușcă foarte scumpă.

„Un Holland & Holland se vindea la licitație, mai ales că erau întreținute și revizuite, perfect tehnic, o pușcă d-aia merge între 35-55.000 de lire sterline”

Mi le-a lăsat în testament, pușca de la Regina Angliei i-a lăsat-o prin testament fiicei mele Monica Maurer, ca să își plătească studiile, pentru că puștile erau foarte scumpe. Adică un Holland & Holland se vindea la licitație, mai ales că erau întreținute și revizuite, perfect tehnic, o pușcă d-aia merge între 35-55.000 de lire sterline. Și dacă mai are și o semnătură sau e înregistrată ca fiind dar din partea Reginei se duce în stratosferă…”, susține Jean Maurer.

Am fost o dată la el și m-a rugat să-i cumpăr puștile. Și pentru că n-am putut să-l refuz, i-am cumpărat puștile

Jean Maurer a povestit cum Țiriac era nelipsit de la partidele de vânătoare alături de Maurer, dr și cum a cumpărat miliardarul acele puști cu doar… 60.000 de mărci germane, deși erau pe testamentul fiului.

“Taică-miu l-a luat pe Țiriac tot timpul la vânătoare cu el, de câte ori avea ocazia, am fost împreună la vânători. Țiriac a fost un apropiat al familiei noastre și al lui taică-miu și l-a susținut și când a dat dispoziție ca prim ministru să nu mai fie schimbul valutar obligatoriu, deci l-a lăsat cu valută. (…)

La un moment dat primesc un telefon de la domnul Țiriac, cu care azi nu mai am niciun fel de relație, (…) îmi spune: «M-a rugat taică-tu să-i cumpăr puștile…» La care eu i-am spus și cum s-a întâmplat această rugăminte că taică-miu nu-mi dădea mie telefon în Germania (…)

„Deci diferența de la 60 de mii de mărci germane la cel puțin jumătate de milion”

Taică-miu era trecut de 93-94 de ani, nici nu mai auzea bine, nici nu mai vedea bine, maică-mea avusese un atac cerebral, era paralizată, nu mai putea vorbi, se mișca în cârje foarte greu. (…) Știu că sunt puștile pe testamentul tău, dar mi-a zis să le cumpăr pe toate și le-am cumpărat pe toate.» Cu 60 de mii de mărci germane. Deci diferența de la 60 de mii de mărci germane la cel puțin jumătate de milion.

„L-a înșelat pentru că el nu avea ce să încheie niciun business, cu un om care ți-a fost prieten”

Motivul a fost frica că vor muri de foame. Pentru că cu 150 de dolari pe lună sau cât avea taică-miu, ei nu puteau să-și cumpere medicamentele. (…) L-a înșelat pentru că el nu avea ce să încheie niciun business, cu un om care ți-a fost prieten. (…) dup-aia a venit și sora dânsului, Rodica, probabil că această emisiune nu o să-i placă familiei Țiriac, dar îmi pare rău, nici familiei Maurer nu i-a plăcut, din ce a rămas din familia Maurer. (…)

A venit și sora care i-a mai luat 5-6 tablouri de școală olandeză pe care le luase de la Consignația, care făceau și ele 3-4.000 de dolari, eventual, și mai avea maică-mea niște galeuri, s-au dus și alea. Toate alea au fost luate pur și simplu! Nu știu cum a comunicat maică-mea care nu vorbea…”, a mai spus Jean Maurer.