Simona Ionescu / Redactor Șef

Ministrul Novak descalificat și de Federația Română de Rugby

Ministrul Novak descalificat și de Federația Română de Rugby
Eduard Novak nu reușește cu niciun chip să ia vreo medalie pentru prestațiile sale din fotoliul de Ministru al Tineretului și Sportului.

Lui Novak i s-a pus pata pe stadionul de la Arcul de Triumf, unde se  antrenează Stejarii. Echipa națională de rugby nu a fost o prioritate pentru autorități, de ani de zile, iar asta s-a văzut. Stadionul de Rugby, unde se antrenează lotul național, a stat în renovări ani de zile și anterior a fost peticit adesea din donații și sponsorizări, spune infoactual.ro.

Ministrul își dorește stadionul pentru el

Cum în acest moment stadionul a atins un nivel de decență, ministrul Novak își dorește controlul asupra acestui complex sportiv situat atât de bine, în inima Capitalei. Federația română de Rugby a reacționat și arată într-un comunicat:

„În loc de sprijin pentru pregătirea în liniște a Cupei Mondiale, Ministrul Novak își duce mai departe planul de a deposeda rugby-ul de stadionul său legendar”. Echipa națională de rugby a României a obținut calificarea directă la Cupa Mondială din 2023, organizată de Franța, făcând parte din grupa B.

Control da, ajutor ba

Federația Română de  Rugby ia poziție publică la intenția ministrului, considerând că „înființarea Complexului Sportiv Național ‘Arcul de Triumf’, care este adusă din nou în discuție în aceste zile, este doar primul pas prin care Ministerul Sportului va prelua și va administra după bunul plac baza sportivă, fără să țină cont de necesitățile sportului cu balonul oval și de istoria acestei arene.”

Rugbiștii români, prin reprezentanții săi, se arată hotărâți să își apere drepturile împotriva acestui abuz, prin orice mijloace, inclusiv în instanță. „Nu știm care sunt interesele și care este motivul real pentru care Ministerul Sportului își dorește cu orice preț să administreze un complex sportiv, în condițiile în care angajații săi reclamă condițiile de muncă, schema subdimensionată de personal și salarizarea, iar raportul Curții de Conturi arată clar că această entitate nu poate gestiona astfel de stabilimente”, se mai arată în comunicatul federației, care îl întreabă direct pe Novak: „câte terenuri de sport a reabilitat sau construit de când este în funcție?”.

Pregătire la mall sau pe stadion?

În încheierea comuicatului său, Federația Română de Rugby își exprimă speranța că „nu vom ajunge să pregătim Cupa Mondială așa cum am început procesul de calificare, prin mall-uri sau pe terenuri improprii și că rugbyul românesc va fi susținut pentru a putea reprezenta cu mândrie și onoare România”.

FRR este singura federație din România care a aplicat pentru fonduri europene, în vederea construcției de baze sportive în toate orașele unde există echipe de rugby. Propunerea se ridică la o valoare de peste 18 milioane de euro, perioada de implementare fiind între 2021 și 2025. Obiectivele acestei intervenții sunt în vederea îmbunătățirii condițiilor de desfășurare a activităților sportive regionale și naționale prin construirea unor baze sportive cu funcționalitate multiplă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre