Miracol. Și-a îmbrățișat soția după șapte luni de luptă cu Covid. Nimeni nu-i dădea șanse

Miracol. Și-a îmbrățișat soția după șapte luni de luptă cu Covid. Nimeni nu-i dădea șanse
Poveste emoționantă în Australia. Un bărbat de 81 de ani a devenit „omul zilei”, un adevărat campion. Omul momentului s-a luptat șapte luni, în spital, pentru viața sa, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 pe un vas de croazieră. În sfârșit a fost scos de la Terapie Intensivă, iar revederea cu cei dragi e copleșitoare.

Richard Misior, în vârstă de 81 de ani, se află la Spitalul Universitar Gold Coast din South East Queensland, Australia. A stat în spital de 214 zile. El a fost dus de urgență după ce a contractat COVID-19 pe vasul de croazieră Ruby Princess. Primele 77 de zile de la internare le-a petrecut în terapie intensivă, iar medicii s-au temut că nu se va mai recupera niciodată, scrie Daily Mail. El a fost monitorizat îndeaproape de echipele de boli respiratorii și infecțioase.

El este pacientul infectat cu noul coronavirus care a avut cea mai lungă perioadă de spitalizare și de boală. Dar bucuria lui și a medicilor e imensă, pentru că după cele șapte luni, în sfârșit și-a revenit și e declarat vindecat.

Peste două luni în comă

Acum  bărbatul din Surfers Paradise trebuie să învețe să meargă din nou, deoarece faptul că a fost imobilizat i-a afectat serios musculatura corpului, cu atât mai mult cu cât acesta are o vârstă înaintată.

După ce și-a revenit, bătrânul a  povestit și cum s-a declanșat boala. „Am crezut că am gripa și apoi nu am mai fost conștient. Mai târziu mi-am dat seama că m-au pus într-o comă indusă”, a spus el pentru 9news.

„Mulți oameni se recuperează destul de repede, dar sunt unii care nu. Iar când primești unul – unul grav bolnav – ai mari probleme. Richard Misior a declarat că simptomele sale erau ușoare la început, dar încet starea sa s-a deteriorat”, au relatat medicii.

„Mi s-a schimbat simțul văzului, auzul mi s-a înrăutățit, gustul mi-a fost distrus și vocea a dispărut”, a mai povestit pacientul pentru Sunshine Coast Daily. El a spus că soția sa, Helen, a fost cea care l-a motivat și l-a susținut și asta l-a împins să lupte pentru a supraviețui.

A luptat pentru viață ca să fie cu soția sa

El i-a spus: „Voi face tot ce pot pentru a reveni la tine”. Acum  se declară cel mai fericit om de pe planetă pentru că își poate ține din nou soția. Richard Misior a spus că se simte norocos să trăiască. „Unii oameni mă numesc omul minune, dar adevărații făcător de minuni sunt asistentele și medicii acestei unități”, a mai spus octogenarul.

El a fost eliberat joi din spital. La plecare, întreg personalul unității sanitare a ieșit pe holuri și l-au aplaudat, felicitându-l că a supraviețuit. Până în prezent, 905 de persoane au murit din cauza coronavirusului în Australia, dintre care 817 au trăit în Victoria.

Sursa foto: Twitter

Exclusiv. Ce o obseda pe Antonia în liceu? Prietenii din America și-au dat drumul la gură

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri