Vestea trecerii sale în neființă a zguduit întregul Timiș. Un nume important nu mai este printre noi. Cei care l-au cunoscut sunt șocați.

Moartea bruscă a unui politician pe care toate partidele îl regretă. Avea doar 65 de ani

Avea doar 65 de ani, era un om extraordinar și respectat de toată lumea și a avut o carieră demnă de toată lauda. Din nefericire, directorul executiv al Casei Județene de Pensii din Timiș, Ioan-Petru Căprariu a murit. Vestea tristă a fost dată de colegii de la PSD Timiș, care sunt înmărmuriți de durere. De asemenea, toți cei care l-au cunoscut și membrii ai celorlalte formațiuni politice locale sunt fără cuvinte.

“Ioan Petru Căprariu, un coleg extraordinar, un adevărat profesionist și un OM deosebit, a plecat mult prea repede dintre noi. Condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a fost mesajul trist dat de colegii din PSD.

Unul dintre cei mai vechi membri ai filialei PSD

Chiar dacă cei mai mulți îl cunoșteau din postura de șef al Casei Județene de Pensii Timiș, unde a activat 30 de ani, Ioan-Petru Căprăriu a fost și unul dintre cei mai vechi membri ai filialei PSD.

Cu doi în urmă, grație meritelor sale, Căprariu, a fost numit preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Pensii Publice şi preşedinte al Consiliului de Administraţie.

A co-redactat legea pensiilor din România

Despre Ioan Petru Căprariu se știe că a fost o persoană extrem de inteligentă și competitivă, acesta fiind și cel care a co-redactat legea pensiilor din România. Prietenii lui sunt șocați de vestea primită și au trimis mesaje de condoleanțe.

„Ironia teribilă e că omul acesta n-a mai ajuns să se bucure de o zi de pensie. A ajutat o jumătate de oraș și de județ să aibă parte de o pensie corectă.

Însă pentru sine lucrul n-a mai fost posibil, deși medicii au făcut tot ce le-a stat în puteri să-l ajute”, este mesajul lui Vasile Popovici, consemnat în presa locală, unul dintre cei care l-au cunoscut.

Ioan Petru Căprariu a devenit șef al Oficiului de Pensii de stat în anul 1991, iar în 2021 a fost numit director general al Casei Județene de Pensii.

Sursă foto: ziarul unirea