Molotof, un desert cum nu ați mai văzut. Are doar două ingrediente!

Molotof, un desert cum nu ați mai văzut. Are doar două ingrediente!
Vă propunem un desert cu adevărat deosebit. Conține doar două ingrediente. La atâta simplitate, să știți că nici prepararea nu este dificilă.

Desertul se numește Molotof. Este ideal să-l preparați dacă v-au rămas albușuri de ou de la alte mâncăruri sau prăjituri, și nu știți ce să faceți cu ele. Nu le aruncați, le puteți transforma în cel mai neobișnuit desert. Unul extraordinar de delicios. Ca să fim foarte preciși, trebuie să amintim și al treilea ingredient: apa!

Ingrediente:

160 g zahăr și un pliculeț de zahăr vanilat, 30 ml apă, 5 albușuri

Preparare:

Într-o cratiță cu diametrul de 18 cm caramelizați jumătate din cantitatea de zahăr, adică 80 g împreună cu cei 30 ml de apă. Amestecați cu o spatulă până ce zahărul se topește, apoi mai amestecați un pic până ce acesta dobândește o culoare aurie. După ce zahărul s-a caramelizat întindeți-l, uniform, pe pereții cratiței. Pentru asta rotiți cratița plimbând conținutul.

În timp ce lăsați cratița pregătită să se răcorească, mixați cinci albușuri de ou cu un praf de sare . După ce a rezultat o spumă consistentă începeți să adăugați restul de 80 g de zahăr, treptat mestecând în continuare cu mixerul. În final veți obține o spuma de albușuri tare, ca pentru bezele . Aceasta este gata preparată în momentul în care dacă scoateți paletele mixerului din ea, rămâne, tare, pe ele.

Adăugați și zahărul vanilat. Cratița s-a răcorit între timp, deci e momentul să puneți în ea albușurile cu o lingură. O punem într-o tavă mai mare în care turnam apă clocotită, iar apoi introducem tava cu cratița la cuptor. Acesta trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade C. Lăsăm să se coacă 20 de minute.

În timpul coacerii desertul  va crește foarte mult n volum, după 20 de minute stingem aragazul și mai ținem tava în cuptor pentru încă 10 minute, timp în care desertul va scădea. Cu ajutorul cuțitului îl desprindem de pe marginile cratiței, apoi îl răsturnăm pe o farfurie. Desertul Molotof se taie felii ca un tort.

Sursa: Regina Cebotari / YouTube

Exclusiv. Irina Rimes, nemulțumită de „prestația” intimă a iubitului? Iată cum compară!